2020-07-07 16:16

Şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, căutat prin Interpol

 |  21:01
Şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, căutat prin Interpol

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după ce Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său un mandat european de arestare preventivă, pe 23 iunie. Instanţa a dispus măsura arestării pentru că edilul constănţean, aflat la tratament în SUA, nu a revenit în ţară la data stabilită de instanţă. Anchetatorii suspectează că documentele medicale prezentate de şeful CJ Constanţa sunt false.

Biroul de presă al IGPR a confirmat vineri, că Nicuşor Constantinescu este dat în urmărire internaţională din data de 7 iulie, când Tribunalul Bucureşti a admis cererea IGPR de emitere a unui mandat internaţional de urmărire pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins pe 18 iunie solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de a prelungi până la data de 1 septembrie perioada de tratament în afara graniţelor ţării. Magistraţii au arătat, în motivarea deciziei, că actele medicale din SUA depuse de avocaţii săi nu pot fi considerate autentice. “În dovedire, a depus înscrisuri, pe care Judecătorul de Cameră preliminară, examinându-le cu rezerva necesară, le apreciază ca fiind inapte şi insuficient credibile pentru a atesta existenţa, în mod real, şi nu simulat, a unei stări grave de sănătate postoperatorie, care-l situează pe acesta în imposibilitatea fizică de a se întoarce în ţară”, consideră Judecătorul de Cameră preliminară. În consecinţă, pe 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanţa din România. Şeful CJ Constanţa  invocă faptul că nu se poate deplasa, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer. Procurorii argumentează însă că documentele medicale prezentate de avocaţii lui Nicuşor Constantinescu sunt false.

Avocat: “Mandatul internaţional va fi anulat!”

Marius Mocanu, apărătorul lui Nicuşor Constantinescu, apreciază ca nefondată solicitarea adresată Ministerului Justiţiei de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru emiterea mandatului internaţional de arest şi a cererii de extrădare pe numele clientului său. Avocatul explică punctul său de vedere într-un comunicat. "Solicitarea emiterii mandatului de arestare internaţional de către DNA în vederea extrădării este o reacţie inutilă la soluţia definitivă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti la data de 10 iulie 2014, prin care s-a stabilit că preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu a încălcat nici una dintre măsurile impuse de controlul judiciar, întrucât la momentul solicitării măsurii arestării preventive, cât şi la momentul punerii în executare a mandatului de arestare preventivă acesta se afla în mod legal pe teritoriul SUA, pentru finalizarea tratamentului medical. Urmează ca pe data de 15 iulie 2014, având în vedere soluţia Curţii de Apel Bucureşti, să se dispună anularea măsurii de arest preventiv şi implicit a mandatului emis în acest sens”, spune avocatul Marius Mocanu. În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi că nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-13Parerea ta...

DACA PORCU'ASTA
14 Iul 2014

era intr-adevar bolnav de cancer, era schilod, ca tov.lui de nelegiuiri - Mazare! Fata de porc, o capeti dupa ciolhanuri, dupa betii, dupa stat cu curu'pe scaun, dupa prea multa imbuibare!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz