2020-06-05 22:49

Şeful Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Valentin Pescari, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

 |  08:27
Şeful Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Valentin Pescari, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe şeful Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, chestor Valentin Pescari, el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. De asemenea, în același dosar a fost deferit justiției și Teodor Giurgea, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, acuzat de dare de mită în formă continuată.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că la data de 4 octombrie 2011, chestorul Valentin Pescari, inspector șef al IJP Mureș, i-a pretins lui Teodor Giurgea ca, în calitate de director general al Administrației Bazinale de Apă Mureș, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție.

Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, tot pe cheltuiala Administrației Bazinale de Apă Mureș.

De asemenea, anchetatorii mai susţin că pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Valentin Pescari, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Teodor Giurgea, lucrător al IJP Mureș, la un alt serviciu din cadrul IJP Mureș.

Potrivit sursei citate, la data de 26 octombrie 2011, Valentin Pescari i-a mai pretins lui Teodor Giurgea repararea, pe cheltuiala Administrației Bazinale de Apă Mureș, a unui autovehicul aparținând IJP Mureș.

Chestorul Valentin Pescari a dispus anterior transferarea rudei lui Teodor Giurgea și se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-20Parerea ta...

JAF LA DRUMUL MARE ?
20 Sep 2014

Sub privirea neputincioasa a lui IOAN RUS subalternii isi fac de cap in continuare. Cine e VASILE SECARA ? Da acum este presedintele CFR CALATORI.Va vine sa credeti ? “Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top. La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care nu a mai organizat o licitatie, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si intabulat. Pe vremea comunistilor, Vasile Secara a fost secretar de partid al complexului CFR Cluj. Dupa anii 90, a devenit pesedist si inginer sef in gara clujeana, apoi sef adjunct de statie si sef de gara. In momentul de fata, la Vasile Secara au ramas neschimbate cel putin doua caracteristici: PSD si sefia. Inainte de Paste, clujeanul a fost numit sef la CFR Calatori in noua structura de conducere a companiei. Cu toate acestea, el a plecat de la conducerea CFR Calatori Cluj in urma unor controale facute de CFR SA si Ministerul Transporturilor. In timpul unuia dintre aceste controale, Vasile Secara s-a imbolnavit brusc si a intrat in concediu medical. Mai amuzant este si ca verificarile respective s-au “imbolnavit”, iar rezultatele lor nu au mai fost date publicitatii.” Bravo domnule ministru RUS, psd-ul o interminabila pepiniera penala. NU VA CRAPA OBRAZUL ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine