2019-08-17 17:52

Șeful ORNISS, somat de Tudorel Toader în scandalul SIPA: Aștept răspuns

 |  10:47
Șeful ORNISS, somat de Tudorel Toader în scandalul SIPA: Aștept răspuns

Ministrul Justiţiei a declarat miercuri că a cerut directorului ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat) să precizeze dacă cei care au intrat în arhiva SIPA erau acreditaţi să aibă acces la informaţii secret de stat, în caz contrar urmând să fie sesizat parchetul.

Am început întocmirea componenţei comisiilor de inventariere a arhivei cu supleanţii şi secretariatul tehnic. Am cerut ieri de la directorul ORNISS să îmi comunice dacă la momentul în care au pătruns în arhivă, cele 22 de persoane, din ce a rezultat din cele două rapoarte desecretizate, aveau sau nu certificat ORNISS.

Aştept răspuns.

În funcţie de răspunsul primit, cu siguranţă, dacă se va constata că unii au intrat în arhivă fără drept, este obligaţia mea să sesizez procurorul. Nu numai că voi sesiza, voi face şi public răspunsul primit, îl voi pune pe pagina ministerului.

Am discutat cu domnul procuror Horodniceanu despre dosarul pe care îl au în lucru cu privire la arhiva SIPA, i-am spus că îi voi trimite şi rezultatele primite de la ORNISS. În funcţie de natura cauzei, fapta care formează obiectul evaluării, procurorul poate să întocmească un alt dosar sau să extindă cadrul procesual în dosarul pe care îl au deja în lucru", a declarat Tudorel Toader, potrivit Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray