2020-06-05 23:24

Şeful Consiliului Judeţean Maramureş şi patronul grupului de firme Selina din Oradea, cercetaţi de DNA

 |  16:33
Şeful Consiliului Judeţean Maramureş şi patronul grupului de firme Selina din Oradea, cercetaţi de DNA

Procurorii DNAOradea au început o anchetă legată de posibile fapte de corupţie care îivizează pe preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, şi pe omulde afaceri orădean Beniamin Rus, patronul grupului de firme Selina, fiindfăcute mai multe percheziţii, afirmă surse judiciare.

Potrivitsurselor citate, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - ServiciulTeritorial Oradea au început o anchetă legată de posibile fapte de corupţiecare îi vizează pe preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, şipe omul de afaceri orădean Beniamin Rus, patronul grupului de firme Selina,anchetatorii făcând percheziţii atât la sediul grupului de firme Selina dinOradea, cât şi la domiciliul omului de afaceri şi la cel al preşedintelui CJMaramureş. Sursele judiciare au afirmat că cercetările au pornit de lasuspiciunile procurorilor legate de modul în care firma omului de afaceriorădean a câştigat o licitaţie organizată, în primăvara acestui an, deConsiliul Judeţean Maramureş pentru reabilitarea Drumului Judeţean Baia Sprie -Bârsana, investiţie de 22 milioane de euro dintr-un grant european.

Mai multepercheziţii au fost făcute joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Oradea, la sediul din Oradea al grupului de firme Selinapatronat de omul de afaceri Beniamin Rus, cât şi în Maramureş, la domiciliulpreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Man.Potrivit surselor citate, în timpul acţiunilor, lui Beniamin Rus şi lui MirceaMan le-au fost adresate întrebări legate atât de licitaţie, cât şi desprerelaţiile dintre ei. Potrivit omului deafaceri Beniamin Rus, anchetatorii au căutat documente legate de mai multelicitaţii la care a participat, contractele încheiate pentru lucrări dinjudeţul Maramureş, fiind întrebat totodată şi despre un un sejur petrecut înluna iunie la pensiunea pe care o deţine în Băile 1 Mai de către o delegaţie de28 de persoane, printre care preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man,reprezentanţi ai administraţiei publice, precum şi primari.

"A fost ovizită făcută la invitaţia mea. Câştigasem o lucrare mare, iar o parte dintreconsilierii judeţeni au pus problema că nu am forţa financiară să o execut.I-am invitat să facă o vizită pe şantierele din Bihor şi la lucrările pe carele avem deja executate, delegaţia fiind cazată la pensiunea companiei din Băile1 Mai", a declarat, corespondentului Mediafax, Beniamin Rus. Potrivit surselor citate, în paralel cupecheziţiile de la Oradea, în cadrul aceleiaşi anchete procurorii DNA audescins, joi, şi la locuinţa din satul Rohia a preşedintelui Consiliului JudeţeanMaramureş, Mircea Man. Man a declarat presei din Maramureş că procurorii i-aucerut detalii despre activităţile companiei Selina-Trameco, care repară DrumulJudeţean Baia Sprie - Bârsana. "Mise cer tot felul de rapoarte, iar eu în calitate de preşedinte al ConsiliuluiJudeţean trebuie să le pun la dispoziţia celor care fac verificări. O parte dinaceste documente nici nu au legătură cu mandatul meu de preşedinte, ci facreferire la vechea conducere", a afirmat Mircea Man.

Totodată, Man arecunoscut că anchetatorii au solicitat informaţii în legătură cu sejurul de lapensiunea acestuia din staţiunea 1 Mai."Mi s-a cerut să explic de ce m-am dus la Oradea cu nişte primarişi am mâncat şi am băut fără să plătesc", a spus Mircea Man.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine