2020-07-04 16:01

Şeful OMV, pus sub acuzare pentru tranzacţii în baza unor informaţii privilegiate

 |  19:09
Şeful OMV, pus sub acuzare pentru tranzacţii în baza unor informaţii privilegiate

Directorulgeneral al grupului OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, este acuzat de efectuarea detranzacţii în baza unor informaţii cu caracter privilegiat, a anunţat,miercuri, procuratura din Viena, citată de Reuters. "Procuratura îl punesub acuzare pentru tranzacţii în baza unor informaţii cu caracterprivilegiat", a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii, ThomasVecsey, referitor la directorul general al OMV. Reprezentanţii grupului OMV nuau fost disponibili imediat pentru comentarii. Investigaţia care a precedatpunerea sub acuzare durează de mai multe luni.

Ruttenstorfera cumpărat, la 23 martie 2009, acţiuni OMV în valoare de 620.444 de euro, cu osăptămână înainte ca grupul să anunţe acordul de vânzare a participaţiei de20,2% la compania ungară MOL, pentru 1,4 miliarde de euro, sumă de două ori maimare decât preţul pieţei. Acordul a dus la aprecierea acţiunilor OMV cu peste3%. Autoritatea a investigat cazul din luna aprilie 2009, iar în august 2009 aînaintat concluziile procuraturii. În Austria,folosirea de informaţii confidenţiale se pedepseşte cu maximum trei ani deînchisoare.

OMVeste acţionarul majoritar al Petrom, cea mai mare companie românească, şideţine totodată în România o reţea de benzinării sub brandul propriu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz