2020-08-13 06:22

Sergiu Lucinschi, sub control judiciar. Ofiţerul DIICOT Constantin Comăneanu, arestat preventiv

 |  11:13
Sergiu Lucinschi, sub control judiciar. Ofiţerul DIICOT Constantin Comăneanu, arestat preventiv

Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, va fi cercetat sub control judiciar, potrivit unei decizii a instanţei supreme. Judecătorii au mai decis arestarea preventivă a ofiţerului de poliţie de la DIICOT Constantin Comăneanu, în dosarul de şantaj şi trafic de influenţă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis în parte cererea procurorilor DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, din 1 aprilie până în 30 aprilie, doar pentru Constantin Comăneanu.

Instanţa a dispus în cazul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, din 1 aprilie până în 30 mai, respingând astfel cererea DNA de arestare preventivă.

Decizia de miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Procurorii DNA i-au reţinut în noaptea de luni spre marţi pe omul de afaceri Sergiu Lucinschi pentru şantaj şi trafic de influenţă şi pe Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru luare de mită.

Anchetatorii susţin că în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz