2020-04-07 11:34

Sergiu Băhăian şi „locotenenţii” săi şi-au ucis complicii care i-au ajutat la o fraudă de 700.000 de euro | CITEŞTE RECHIZITORIUL

 |  14:18
Sergiu Băhăian şi „locotenenţii” săi şi-au ucis complicii care i-au ajutat la o fraudă de 700.000 de euro | CITEŞTE RECHIZITORIUL

ProcuroriiDIICOT l-au trimis în judecată pe Sergiu Băhăian pentru constituirea unui grupinfracţional organizat în scopul de a induce în eroare mai multe firme cuocazia încheierii unor contracte de leasing, prejudiciul fiind de 2,7 milioanede lei (aproximativ 700.000 de euro) şi pentru instigarea la uciderea a treipersoane.

Dosarula fost instrumentat de Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Alăturide Băhăian vor fi judecaţi Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward-MarianMărculescu, Dan-Liviu Iovan şi George-Florian Oprea pentru săvârşireainfracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciunecu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebit de grav.

Procuroriiau stabilit că aceştia, în perioada decembrie 2007-mai 2008, la iniţiativa luiBăhăian, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şiEmilian Leonte, Ionel Ulezu şi Captalan Petrică, cu scopul de a obţine, în modilicit, beneficii materiale importante, prin inducerea în eroare a mai multorsocietăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte deleasing.

Prinaceste fapte a fost cauzat un prejudiciu total de 2.706.948,7 lei (echivalentula 640.939,98 euro) care nu a fost nerecuperat.

Deasemenea, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş sunt acuzaţi că, la instigarea luiSergiu Băhăian, cu premeditare şi pentru a se sustrage de la urmărirea penală,i-au ucis pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Captalan Petrică, foşti membri aigrupului infracţional.

Penumele unor membri ai grupului au fost înfiinţate sau preluate, la iniţiativalui Sergiu Băhăian, aproximativ 40 de societăţi comerciale cu diverse obiectede activitate, prin intermediul cărora au desfăşurat o multitudine deoperaţiuni comerciale, constând în principal în achiziţii de mărfuri care erauplătite cu instrumente de plată fără acoperire, în obţinerea în mod fraudulos aunor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe rânduri, la diversebănci, precum şi achiziţionarea în sistem leasing a unor autoturisme prinintermediul unei societăţi comerciale înfiinţate pe o identitate fictivă.

Uniidintre membrii grupului, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi CaptalanPetrică, au fost omorâţi pentru a nu divulga autorităţilor modalitatea ilicităîn care s-au desfăşurat activităţile comerciale prin intermediul firmelor la care aceştia erauasociaţi/administratori.

LucianCernat a fost ucis în anul 2006, fiind aruncat în Dunăre de pe podul rutier dela Cernavodă, după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. EmilLeonte a fost omorât în anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan în cap,cadavrul acestuia fiind aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră. Ionel Ulezu afost omorât tot în anul 2008, fiind îngropat de viu după ce fost sedat şi adusîn stare de ebrietate. Cadavrul său a fost găsit într-o curte din satul Măgura,comuna Cerchezu, judeţul Constanţa, într-o groapă de aproximativ doi metriadâncime, sub o placă de beton deasupra căreia era construit un WC. PetricăCaptalan a fost omorât în 2008, după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şiîngropat imediat într-o groapă, la aproximativ un metru adâncime, deasupracadavrului fiind pusă o placă din beton astupată cu pământ.

ŞefulDIICOT Constanţa, Laurenţiu Bratosin, declara, la mijlocul lunii ianuarie, căeste posibil să fi existat şi alte victime ale liderilor acestei reţele, însănu există această certitudine.

ValentinŞlepac şi Adrian Grigoraş, suspectaţi de comiterea celor patru crime şi anumeroase infracţiuni economice, au recunoscut faptele comise şi au susţinut căau înfăptuit crimele la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, fiindu-le frică deacesta, potrivit anchetatorilor.

În9 iunie, Sergiu Băhăian, alături de 14 persoane, a mai fost trimis în judecatăîntr-un alt dosar, pentru înşelarea a 35 de firme din Bucureşti şi din ţară,precum şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cauzajudecându-se la Tribunalul Ialomiţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine