2020-02-16 20:48

Serviciul secret al MAI va controla toate informaţiile şi activităţile tactico-operative printr-un sistem integrat

 |  16:52
Serviciul secret al MAI va controla toate informaţiile şi activităţile tactico-operative printr-un sistem integrat

DirecţiaGenerală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din cadrul MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor (MAI) derulează, timp de doi ani, un proiectpentru implementarea unui sistem de modernizare informatică şi de perfecţionarea angajaţilor, în valoare de peste şapte milioane de lei.

Proiectul"Implementarea Sistemului Naţional Integrat de Management al Informaţieişi al Activităţii Tactico - Operative la nivelul Direcţiei Generale deInformaţii şi Protecţie Internă" (SIMITO) cu o valoare totală de peste 7,3milioane de lei, fără TVA, a debutat în 8 iulie şi are o durată de doi ani.Acesta este cofinanţat din Fondul Social European (peste 6,2 milioane de lei)şi fondurile DGIPI (aproape 1,1 milioane de lei), a declarat adjunctul şefului Direcţiei,Robert Marin, la lansarea proiectului.

ObiectivulSIMITO este îmbunătăţirea managementului decizional în ceea ce priveştepoliticile şi strategiile naţionale de securitate şi ordine publică, respectivameninţări la ordinea constituţională, riscuri şi vulnerabilităţi în domeniuleconomic, financiar, al securităţii energetice, al protecţiei mediului sauprivind realizarea coridoarelor europene de transport.

Scopulproiectului este de a creşte capacitatea administrativă a DGIPI ca principalfurnizor de informaţii ("intelligence") pentru factorii de decizie lanivelul administrativ.

Astfel,serviciul secret al Ministerului de Interne va organiza şi desfăşura proceduride achiziţii publice pentru modernizarea sistemului informatic. De asemenea, sevor desfăşura sesiuni de instruire a specialiştilor direcţiei în ceea cepriveşte analiza informaţiei şi folosirea instrumentelor software.

Rezultatelepreconizate ale proiectului ar fi modernizarea sistemului informatic,îmbunătăţirea capacităţii de analiză a informaţiei prin noile instrumentesoftware, îmbunătăţirea infrastructurii ITC a DGIPI şi, nu în ultimul rând,adaptarea cadrului legislativ intern la principiile europene în domeniu.

Laconferinţa organizată pentru lansarea proiectului au participat şi şeful DGIPI,chestorul Ştefan Pop, consilierul prezidenţial Iulian Fota şi chestorulDan-Valentin Fătuloiu, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică (DOSP)din cadrul MAI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

JOLIE
17 Sep 2010

:))))) negativ. stirea era, de data asta, ca robert marin reuseste sa pronunte SIMITO, fara sa se balbaie!:)))) de regula, cand vorbea cu Van Ghelie, aveau amandoi grave probleme de exprimare..:))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine