2019-07-23 03:45

Sindicatul Pro Lex susține că șeful ANAF protejează firmele evazioniste

 |  19:19
Sindicatul Pro Lex susține că șeful ANAF protejează firmele evazioniste

Sindicatul Pro Lex care a apărat îninstanţă doi funcţionari vamali care au fost destituţi din funcţie în urma unuicontrol efectuat la SC Petrom SA a transmis un comunicat de presă în care searată că “preşedintele Agenţiei Naţionale deAdministrare Fiscalǎ, domnul Sorin Blejnar, protejeazǎ firmele evazioniste”.

”Angajaţi ai Serviciului de InspecţieFiscalǎ şi Control Ulterior din cadrul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentruAccize şi Operaţiuni Vamale au efectuat un control la S.C. Petrom S.A. În urmacontrolului au constatat faptul cǎ S.C. Petrom S.A. nu a plǎtit T.V.A. şiaccize la bugetul de stat în sumǎ de peste 5 milioane euro, drept pentru cares-au întocmit procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilornr. 52 şi 53/20.03.2009. În aceeaşi zi, lucrǎtorii vamali au fost chemaţi lasediul ANAF, unde domnul Sorin Blejnar i-a întrebat cine i-a trimis şi de ce auîncheiat acte de control cu constatarea prejudiciului. De faţǎ cu lucrǎtoriivamali, preşedintele ANAF le-a solicitat şefilor din cadrul AutoritǎţiiNaţionale a Vǎmilor sǎ-i sancţioneze disciplinar. Acest lucru s-a şi fǎcut,sancţiunea fiind destituirea din funcţia publicǎ a lucrǎtorilor vamali. Ulterior,instanţa a respins contestaţiile formulate de cǎtre S.C. Petrom S.A. prinsentinţa civilǎ nr. 3475/2010 şi i-a reîncadrat în serviciu”, se arată în comunicatul Pro Lex .

Un caz similar a avut loc la VamaSiret, unde, împuternicitul la comanda Punctului Vamal Siret, Ioan Toader afost destituit din funcţie după ce a făcut o captură de 24.000 de pachete deţigări de contrabandă. Destituirea s-a făcut progresiv. Întâi a fost numitadjunct al Vămii Siret, iar în timp ce se afla în concediu de odihnă a fostdetaşat la Direcţia Regională Vamală Iaşi (DRVI). Dosarulîntocmit de Ioan Tudor a urmat cursul normal: Poliţie deFrontieră şi apoi Parchet. Această din urmă intituţie a trimis către DRVI osolicitare prin care se cerea evaluarea capturii. DRVI, ca printr-o minune, ascăzut valoarea ţigărilor în aşa fel încât să nu mai fie vorba de infracţiuneci doar de contravenţie. Conform noii evaluări, un pachet de ţigări decontrabandă din mărcile Pall Mall Slim şi Viceroy costă sub 2 lei pachetul. ŞiIoan Toader a câştigat în instanţă repunerea în funcţie, după ce a fost apăratde acelaşi sindicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray