2019-10-20 04:24

Situație inedită la Romsilva. Directorul general impus de PSD, consiliat de predecesorul său, numit de Cioloş, și de directorul instalat de Ponta

 |  13:05
Situație inedită la Romsilva. Directorul general impus de PSD, consiliat de predecesorul său, numit de Cioloş, și de directorul instalat de Ponta

PUTEREA a semnalat de mai multe ori că ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, a impus nelegal Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, adică fără respectarea prevederilor O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Astfel, prin intermediul acestui board administrativ, dar și a trocului politic, Ioan Deneş l-a impus, pe 4 octombrie 2018, ca director general interimar la Romsilva, pe vâlceanul Gheorghe Mihăilescu, care este și președintele executiv al PSD Vâlcea. Dar descălecarea lui Mihăilescu în fruntea Romsilvei a fost urmată de câteva mutări și acțiuni incredibile ale acestuia care au scandalizat silvicultura românească.

La vremuri noi, tot noi

La scurt timp după numire, Gheorghe Mihăilescu a decis ca ultimii doi directori generali ai RNP, Ciprian Pahonţu și Adam Crăciunescu, să fie consilierii săi personali. Culmea este că Gheorghe Mihăilescu a preluat ștafeta regiei de la Ciprian Pahonţu, directorul general impus în guvernarea tehnocrată a lui Cioloş.

Celălalt consilier, Adam Crăciunescu, a fost director general la Romsilva înaintea lui Pahonţu, fiind susținut și garantat de Victor Ponta. Practic, pesedistul Gheorghe Mihăilescu este consiliat acum de omul lui Cioloş - Ciprian Pahonţu, și de cel a lui Ponta - Adam Crăciunescu. Însă, Ciprian Pahonţu a dat în judecată Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor pe motiv că a fost debarcat ilegal de la conducerea Romsilvei. În schimb, Adam Crăciunescu este trimis în țară de către Gheorghe Mihăilescu să schimbe conducerile anumitor direcții silvice, cum a fost cazul la Mehedinți. Între timp, Consiliul de Administrație de la Romsilva, impus provizoriu și nelegal de ministrul Ioan Deneş, a prelungit mandatul de patru luni al directorului general interimar Gheorghe Mihăilescu cu încă două luni, până pe data de 04.04.2019. De ce? Pentru simplu fapt că vâlceanul Gheorghe Mihăilescu n-a fost în stare, în patru luni de zile, să întocmească un plan de management pentru Romsilva. Cam asta-i realitatea la Romsilva în era Deneş și Mihăilescu. Incredibl, dar adevărat! 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray