2020-07-03 17:28

Soarta şefului IPJ Neamţ, pecetluită înainte de asasinat. Comisarul şef Aurelian Şoric, propus pentru a fi destituit pentru că un poliţist s-ar fi dus înarmat la mitingul de la Cotroceni

 |  19:01
Soarta şefului IPJ Neamţ, pecetluită înainte de asasinat. Comisarul şef Aurelian Şoric, propus pentru a fi destituit pentru că un poliţist s-ar fi dus înarmat la mitingul de la Cotroceni

Atacul fără precedentdeclanşat făţiş de secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu împotriva şefulIGPR şi a altor 10 şefi de inspectorate are la bază raportul întocmit laordinul preşedintelui privind mitingul poliţiştilor. Conform unor surse, comisarul-şefAurelian Şoric era “propus” la destituire înaintede asasinatul de la Cafe Latino pentru că agentul-şef Viorel Mareş din cadrulPostului de Poliţie Rediu ar fi mers la miting înarmat. Acest lucru nu a fostdovedit încă de anchetatori.

Asasinatulde la Piatra Neamţ s-a potrivit ca o mănuşă intenţiilor chestorului DanValentin Fătuloiu, secretarul de stat şi şef al Departamentului de OrdinePublică din MAI, care, în urma raportului întocmit în urma mitingului poliţiştilor,a decis schimbarea din funcţie a tuturor şefilor de inspectorat care nu şi-auţinut oamenii în unităţi şi i-au lăsat să plece la Bucureşti să îşi cearădrepturile în stradă.

Primamutare a fost făcută la Jandarmeria Română, unde l-a zburat din funcţie peşeful Jandarmeriei Capitalei, generalul maior Gavrilă Pop, din cauza lipsei deintervenţie cu ocazia mitingului de la Cotroceni. Ulterior raportului,secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a plecat într-o evaluare prin ţară. “Le-aatras atenţie poliţiştilor să nu mai iasă în stradă şi să îşi strigenemulţumirile. Le-a dat numărul de telefon şi adresa de e-mail dacăau vreo problemă să i-o comunice lui. Discuţiile s-au purtat fără careprezentanţii sindicatelor să fie de faţă. Pe de altă parte, în faţapoliţiştilor, secretarul de stat a criticat sindicatele că nu s-au opus angajărilorpe bază de rudenie. Din contră, noi am fost cei care am ţipat de la bun începutpe această temă, fiindcă erau şi sunt oameni mult mai bine pregătiţi în sistemdecât rudele lui cutărescu sau ale lui cutărescu. Este imoral să criticisindicatele în condiţiile în care finul tău, Ciocoiu Cornel, este avansat acolounde te duci tu”, ne-a declarat Vasile Lincu, preşedintele SindicatuluiNaţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”. “Din câte ştiu, auvenit şi câţiva oameni de la IPJ Neamţ la mitingul de la Bucureşti, dar nu înnumăr mare, iar unul dintre poliţiştii care au venit la protest este acuzat căa venit înarmat”, a mai spus Lincu.

A venit înarmat cuţigările şi bricheta

Unuldintre poliţiştii înfieraţi în raportul înaintat preşedintelui Traian Băsescu esteagentul-şef Viorel Mareş din cadrul Postului de Poliţie Rediu din judeţulNeamţ. El susţine că "armamentul" lui de atunci era format, de fapt,din ţigări, brichetă şi o tolbă de doleanţe. Subofiţerul, care activează de anibuni în Poliţie, spune că la Bucureşti a avut numai tocul, nu şi pistolul."Am peste 25 de ani de muncă în Poliţie şi cunosc foarte bine legea. Amavut la mine numai tocul, pe care nu l-am mai dat jos de la centură, pistolul rămândacasă, încuiat în fişet. Dacă m-ar fi verificat cineva, ar fi văzut că în tocaveam doar ţigările şi bricheta, iar colegii pot confirma acest lucru. Dacă totsunt acuzat, cei care o fac trebuie să şi probeze acest lucru”, a mai spusMareş.

Scaunul lui Tobă,vizat de mult de Fătuloiu

Aşacum anunţam încă de luni bune, chestorul Petre Tobă nu este pe placulsecretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu pentru că Tobă ar fi finul fostuluisecretar de stat din guvernul Năstase - Toma Zaharia - şi a fost pus în frunteaPoliţiei de Gabriel Oprea. Legat de Toma Zaharia, se pare că Dan ValentinFătuloiu nu poate trece peste faptul că acesta l-a schimbat din funcţia de şefal Poliţiei Capitalei. La vremea respectivă, chestorul de poliţie Petre Tobădeclara că nu ştie nimic despre această schimbare. „Nu ştiu nimic. Se poateîntâmpla orice. Nu am nici o problemă dacă voi fi schimbat”, spunea şefulPoliţiei Române.

Acum,după mitingul poliţiştilor, secretarul de stat îl indică pe chestorul PetreTobă drept principalul vinovat al faptului că poliţiştii au ieşit să-şi strigenemulţumirile în stradă.

Sursedin MAI ne-au declarat că dacă cineva este vinovat de situaţia în care a ajunsPoliţia Română, acesta este chiar secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu,care “nu a făcut nimic cu rapoartele lunare trimisede Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă privind gradul denemulţumire din rândul poliţiştilor, pentru că altfel nu s-ar fi ajuns ca noisă ieşim în stradă să manifestăm. Toţi avem credite, datorii şi familii deîntreţinut”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17

Mai multe imagini:
Soarta şefului IPJ Neamţ, pecetluită înainte de asasinat. Comisarul şef Aurelian Şoric, propus pentru a fi destituit pentru că un poliţist s-ar fi dus înarmat la mitingul de la Cotroceni
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz