2019-10-21 13:28

ȘOC pe piața RCA. Una din cele mai mari companii de asigurări are probleme cu plățile. Ce trebuie să știe șoferii

 |  16:30
ȘOC pe piața RCA. Una din cele mai mari companii de asigurări are probleme cu plățile. Ce trebuie să știe șoferii

Una dintre marile companii de asigurări, de unde cumpără RCA aproape o treime din șoferii români, a început să aibă probleme cu rezolvarea dosarelor de daună, se arată într-un material exclusiv publicat de capital.ro.

Firma vizată este Euroins, iar informaţia a fost confirmată, pentru capital.ro, inclusiv de surse din zona supravegherii pieței asigurărilor. De altfel, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, a spus, la o întâlnire cu reprezentanţii pieţei, că a avut o discuţie cu o firmă de asigurări şi că au căzut de acord asupra unui plan de măsuri, propus chiar de către respectiva firmă.

Dacă planul de măsuri, care se întinde pe două luni, nu va fi respectat, atunci vor urma măsuri din partea ASF şi chiar sancţiuni, a spus Roşu, fără să dea numele companiei vizate.

Euroins, care a trecut printr-un amplu proces de restructurare a departamentului daune, a înregistrat un număr record de reclamaţii venite de la păgubiţi care au primit banii cu întârziere, parţial sau chiar deloc. Din informaţiile capital.ro, este vorba despre peste 500 de petiţii întegistrate la ASF în ultimele trei luni ale anului trecut. 

Contrar legii RCA 132/2017, Euroins refuză să achite păgubiților lipsa de folosință pentru autovehiculele închiriate și, de asemenea, reprezentanții companiei refuză să se deplaseze acolo unde îi notifică păgubitul pentru efectuarea constatării în termen de 3 zile, arată informații din piață obținute de PUTEREA.

Măsurile promise acum de Euroins vizează completarea necesarului de inspectori de daună, eficientizarea serviciului de call-center, destinat programărilor pentru constatarea daunei, precum şi deschiderea unor noi centre de daună în ţară, susțin surse citate de capital.ro.

Compania, controlată de grupul bulgar Euroholding, este al doilea cel mai mare vânzător de RCA de pe piața românească, fiind foarte aproape de primul loc, deţinut de City Insurance. Circa o treime din poliţele de asigurare valide în România vin de la Euroins, ceea ce înseamnă că între 1,5 şi 2 milioane de şoferi garantează plata daunelor pe care le pot provoca altor şoferi cu poliţe eliberate de compania bulgară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-22Parerea ta...

ANONIM
22 Ian 2019

SE STIA DE HOTI , DE 3 - 4 ANI . O FIRMA FANTOMA DE APARTAMENT
ANA
05 Iun 2019

FERITI-VA SI DE GENERALI CA DE CIUMA, refuza sa plateasca dand niste motivatii in batjocura si sfidand contractul in care scrie negru pe alb ce este acoperit si ce nu!!!O bataie de joc crunta, pe bani grei, dati pe CASCO la Generali degeaba!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray