2019-12-05 17:08

Sorin Ovidiu Vîntu a fost colaborator al Securităţii. Decizia CAB nu este definitivă

 |  12:59
Sorin Ovidiu Vîntu a fost colaborator al Securităţii. Decizia CAB nu este definitivă

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis că Sorin Ovidiu Vîntu a fost colaborator al Securităţii. Instanţa a admis cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, hotărârea nefiind definitivă.

"Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în contradictoriu cu pârâtul Vîntu Sorin Ovidiu. Constată că pârâtul Vîntu Sorin Ovidiu a avut calitatea de colaborator al Securităţii", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată de Sorin Ovidiu Vîntu la instanţa supremă.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a trimis, în septembrie 2014, Curţii de Apel Bucureşti dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a cerut instanţei să constate calitatea acestuia de lucrător sau de colaborator al Securităţii.

Sorin Ovidiu Vîntu ar fi semnat un angajament de colaborare în anii '80, când era în închisoare pentru delapidare, cu numele conspirativ Nuş.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 9 februarie, pe Sorin Ovidiu Vîntu la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI), decizia nefiind însă definitivă. Sorin Ovidiu Vîntu a mai fost condamnat la un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-30Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
30 Iun 2015

de 25de ani ne conduc aceiasi nenorociti SEKU-MAGUREANU...care se folosesc de tot felul de marionete gen Vantu,Ghitza,Udrea,Cocos,Mazare....etcetera....si dupa ce-si umplu conturile mai arunca cate o marioneta la groapa cu lei,pentru public...ADICA PAINE SI CIRC PENTRU FRAIERI...SI MILIARDELE IN CONTURI PENTRU SMEKERI Acum MAGUREANU se pensioneaza fericit....exista noua generatie de magureni-ungureni care au preluat SISTEMUL TICALOSIT....rubedeniile si beizadelele securistilor batrani
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray