2020-04-04 14:04

Sorina Pintea, reţinută de DNA / Propunere de ARESTARE PREVENTIVĂ pentru 30 de zile

 |  11:48
Sorina Pintea, reţinută de DNA / Propunere de ARESTARE PREVENTIVĂ pentru 30 de zile

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost reţinută de DNA, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată. Sorina Pintea ar fi primit 120.000 de lei șpagă.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, anunţă sâmbătă DNA.

Conform procurorilor, în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020,  Sorina Pintea  ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

”Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, precizează DNA.

Lui Pintea i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală şi urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-29Parerea ta...

PARAIPAN
29 Feb 2020

Și dacă se dovedește un foc de paie, vor răspunde acești procurori,cărora le place spectacolul ???
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Feb 2020

unde e Soneria lu Matei de la tembeliziunea Bashina-TV sa ne dea amanunte despre flagrant...ha ha ha stupid people
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine