2020-01-26 16:45

Soția șefului Direcției Generale de Informații a Apărării, cel mai bine remunerat angajat de la APIA

 |  11:48
Soția șefului Direcției Generale de Informații a Apărării, cel mai bine remunerat angajat de la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), din subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale (MAPDR), este una dintre instituțiile unde salariile angajaților sunt mult mai mari decât media salarizării la nivel național.

Dar, potrivit ultimelor declarații de avere, cel mai mare salariu de la APIA nu-l are directorul general, ci alți directori din instituție. Astfel, cel mai bine plătit angajat de la APIA este directorul Direcției Audit Intern, Vica Hăpău, care anul trecut a fost remunerată cu suma de 140. 437 de lei, circa 2.600 de euro lunar. Trebuie precizat că Vica Hăpău este nimeni alta decât soția directorului general al Direcției generale de informații a apărării (DGIA), generalul Marian Hăpău (FOTO). Locul doi în topul remunerațiilor de la APIA este deținut de Camelia Luchian, soția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, care, în calitate de director al Direcției Management Resurse Umane, a încasat anul trecut suma de 115.918 lei, adică vreo 2.100 de euro. Oarecum surprinzător, locul trei în acest clasament este ocupat de către directorul general al APIA, Adrian Pintea, care, în 2017, a fost remunerat cu suma de 115.180 de lei, reprezentând aproape 2.100 de euro. Mai trebuie subliniat faptul că începând cu 1 ianuarie 2007, APIA derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA). Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC). Astfel, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură administrează sistemul de certificate de export-import şi garanţii pentru importul şi exportul produselor agricole, elaborează şi implementează procedurile privind aplicarea sistemului de intervenţie pentru produsele agricole.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-22Parerea ta...

JOHN
23 Aug 2018

Sa vedeti ce e la Imbunatatirile funciare , sporuri de conditii vatamatoare de zeci de milioane !!!!!! Date preferential , unii sunt mai vatamati decat altii .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine