2020-05-29 01:44

Soția unui consilier al lui Orban, condamnat pentru pentru fals și evaziune, impusă de ministrul Dezvoltării în CA-urile de la ANL și CNI

 |  14:02
Soția unui consilier al lui Orban, condamnat pentru pentru fals și evaziune, impusă de ministrul Dezvoltării în CA-urile de la ANL și CNI

La scurt timp după instalarea guvernului PNL, în noiembrie 2019, premierul Ludovic Orban l-a numit pe președintele interimar al PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, în funcţia de consilier de stat pentru ordine publică şi siguranţa cetăţeanului în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Imediat după numirea liderului PNL Dâmbovița la Palatul Victoria, soția acestuia, Maria Guran, a ajuns director de cabinet la ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan-„Grindă”, deși nu avea habar de administrație locală, lucrând până atunci la cele două firme ale familiei - Apa Talea și Dealer Invest din Câmpina. 

Dar, surpriză! Ministrul Ion Ștefan -„Grindă” o impune pe soția lui Virgil Guran în consiliile de administrație de la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) și Compania Națională de Investitii (CNI). În noiembrie anul trecut, soția lui Virgl Guran se ocupa de vânzarea apei de la firma sa, iar acum a ajuns să „dirijeze” ministerul cu cel mai mare buget din România și să administreze cele mai mari entități de construcții ale statului român. Nu trebuie omis faptul că, în anul 2000, Virgil Guran a fost reţinut în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru o perioadă de 30 zile. El a fost condamnat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi evaziune fiscală. Ulterior, Virgil Guran a contestat sentinţa în apel, iar procesul a continuat încă doi ani la Tribunalul Cluj, până când faptele pentru care fusese iniţial condamnat s-au prescris. Instanţa a decis încetarea procesului penal, iar cazierul lui Virgil Guran a rămas astfel curat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

SICTIR
14 Mai 2020

Curând.....ciocul mic si dispari jigodie !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine