2020-03-30 16:45

Soţul Mădălinei Manole ar putea risca dosar penal pentru deţinere de Furadan

 |  19:03
Soţul Mădălinei Manole ar putea risca dosar penal pentru deţinere de Furadan

O nouă zi, noi informaţii în cazul “MădălinaManole”. De această dată, informaţiile se referă la cadrul legal care îl poateviza pe timişoreanul Sorin Cârdaş, persoana care a comercializat flaconul cuFuradan care a fost utilizat de către artistă pentru a se sinucide în noapteade 13 spre 14 iulie 2010. Juriştii sunt de părere că există două reglementăricare stabilesc regimul pedepsei în acest caz, legislaţia prevăzând că, în cazulpronunţării unei hotărâri judecătoreşti, instanţa trebuie să apliceinculpatului legea cea mai favorabilă.Cu toate acestea, legea penală pedepseşte inclusiv deţinerea unor astfel desubstanţe. Furadanul se afla la domiciliul comun al soţilor Mircea Petru şiMagdalena, iar soţul artistei avea cunoştinţă de faptul că în locuinţa sa seaflă o substanţă chimică periculoasă. El riscă, astfel, dosar penal.

Vânzătorul riscă 3 aniînchisoare sau amendă penală

În prezent, varianta aflată în vigoare aCodului penal ar pedepsi foarte aspru activitatea desfăşurată de către SorinCârdaş. Potrivit articolului 312, „Producerea,deţinerea sau orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelorstupefiante sau toxice, cultivarea în scop de prelucrare a plantelor careconţin astfel de substanţe ori experimentarea produselor sau substanţelortoxice, toate acestea fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şiinterzicerea unor drepturi”. În situaţia în care el va fi cercetat, trimis înjudecată, iar instanţa va pronunţa o hotărâre judecătorească, magistraţii cărorale va fi repartizat dosarul vor trebui să ţină cont şi de prevederile OUG195/2005, modificată prin OG 164/2008 şi aprobată prin Legea Organică 265/2006,privind protecţia mediului. Astfel, potrivit art. 98 (2), pct. 13 dinrespectivul act normativ, „constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarede la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 65.000 de lei la 70.000 de lei,următoarele fapte dacă au fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătateaumană, animală sau vegetală: producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelorchimice şi a produselor de protecţie a plantelor neautorizate”.

Berta Slav ar putea fi şi eacercetată

Cum între pedeapsa de la 3 la 15 ani reţinută de Codul penal şi cea de la 6luni la 3 ani sau amendă penală, reţinută în OG 195/1995 există diferenţemajore, instanţa trebuie să aplice inculpatului pedeapsa cea mai favorabilă,respectiv cea mai mică. De altfel, actul normativ în cauză sancţionează cuaceeaşi pedeapsă producerea şi/sau importul în scopul introducerii pe piaţă şiutilizarea unor substanţe şi preparate periculoase, fără respectareapevederilor actelor normative în vigoare (...) şi, de asemenea, importul şiexportul unor substanţe şi preparate periculoase interzise sau restricţionate.Potrivit acestui act normativ, nu numai Sorin Cârdaş, comerciantul Furadanului,riscă sancţiunea penală, dar şi Berta Slav, prietena care a cumpărat de laacesta substanţa toxică, cât şi soţul Mădălinei Manole, care avea cunoştinţădespre faptul că soţia sa deţinea la domiciliul comun substanţa chimicăinterzisă. Codul penal pedepseşte inclusiv deţinerea unor astfel de substanţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27

Mai multe imagini:
Soţul Mădălinei Manole ar putea risca dosar penal pentru deţinere de Furadan
zoom
Parerea ta...

GEORGETA
27 Iul 2010

mie figura acestui domn imi spune ca nu este chiar asa de indurerat de moartea madalinei si, ca este foarte posibil, sa se fi purtat ca un stapan, poate nu de la inceput. cand madalina a inteles greseala pe care a facut-o casatorindu-se cu el a renuntat la lupta. dac parintii madalinei sunt asa cum zice sotul, de ce nu renunta la partea lui de mostenire ( a trait cu ea doar 5 ani) in favoarea lor? el este tanar si compozitor tot sa castige bani.
ERETELE
28 Iul 2010

HOP si tata georgeta cu o parereCALIFICATA ! Dai dovada de inclinatii parapsihologice ;incearca la OTV,poate te promoveaza,si ajungi colega cu DORU PARV.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine