2019-11-18 14:29

SRI refuză să spună câte informări privind pesta porcină a transmis ministrului Agriculturii și șefului ANSVSA

 |  12:34
SRI refuză să spună câte informări privind pesta porcină a transmis ministrului Agriculturii și șefului ANSVSA

PUTEREA a solicitat Serviciul Român de Informații (SRI), condus de către Eduard Hellvig, să precizeze câte informări pe tema pestei porcine au fost transmise, în perioada 01.01.2017-31.07.2018, către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Autoritatea Natională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

SRI a refuzat însă să precizeze câte informări au fost transmise către MADR și ANSVSA, pasând responsabilitatea comunicării acestor informații către Comisia Comună Permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitătii SRI, condusă de către senatorul PSD Claudiu Manda. “Toate informațiile referitoare la pestă porcină au fost puse la dispoziția Comisiei Comune Permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitătii SRI. De asemenea, informațiile destinate publicului se pot regăsi și în declarațiile președintelui Comisiei, domnul senator Claudiu Manda, din 13 septembrie 2018”, se menționează în răspunsul SRI. Însă, Claudiu Manda a anunțat că “Serviciul Român de Informații a informat despre pericolul pestei porcine din iunie 2016, iar pană în august 2018 au fost făcute 132 de informări pe acest subiect”, explicând că informațiile au fost transmise atât structurilor centrale – premier, miniștrii, ANSVSA, cât și celor locale – prefecturi și consilii judetene”. Practic, SRI a refuzat să precizeze clar câte informări au fost trimise către principalii actorii ai prevenirii și combaterii pestei porcine - ministrul Agriculturii, Petre Daea, și către șeful ANSVSA – Geronimo Brănescu. De ce oare?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-28Parerea ta...

V.
30 Sep 2018

Zero informari a transmis, deci despre ce vorbim ? Mafioti politici pusi la ciolan .
ANONIM
30 Sep 2018

Pesta porcina imprastiata de Ciolos si clica sa
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Daea și Flutur l-au răsucit în mormânt pe Zăroni Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pesta porcină africană a fost semnalată în 207 localități din 12 județe, cu un număr total de peste 900 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți
17 Sep 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray