2020-02-28 17:56

Surprize în instanță, după majorarea taxei de salubrizare în Sectorul 4. Judecătoarea s-a abținut pe motiv că este “grav afectatată de această taxă”

 |  18:38
Surprize în instanță, după majorarea taxei de salubrizare în Sectorul 4. Judecătoarea s-a abținut pe motiv că este “grav afectatată de această taxă”

La începutul acestui an, edilul PSD Daniel Băluță a propus Consiliului Local al Sectorului 4 încasarea și instituirea taxei de salubrizare pentru toți utilizatorii serviciului, persoane fizice și juridice.

Imediat propunerea edilului a fost aprobată și, astfel, s-a hotărât ca “pentru persoanele fizice cu venituri nete lunare sub 2.000 de lei, taxa de salubrizare datorată va fi de 6 lei/lună/persoană”. Pentru persoanele fizice “care au venituri lunare nete peste 2.000 de lei, taxa de salbrizarea datorată este 9,6 lei/luna/persoană”. În cazul neachitării anticipat sau până la data de 20 ale fiecărei luni, pentru luna anterioară, “taxa va fi de 12 lei/luna/persoană, indiferent de veniturile persoanei (inclusiv minori)”.

Practic, din acest an, fiecare locuitor al Sectorului 4 va trebui să achite o taxă de salubritatea mult mai mare decât în 2017, ceea ceea ce a generat o nemulțumire generală în rândul locuitorilor și agenților economici din Sectorul 4. Serviciul de salubrizarea a fost atribuit operatorului Amenajarea Domeniului Public (ADP) Sector 4, societate controlată în proporție de 99% de către Consiliul Local al Sectorului 4. Însă, acest operator nu este autorizat de către Autoritatea Națională pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), ceea ce face ca activitatea de salubrizare prestată să fie ilegală.

 

Taxele de salubrizare, mărite cu 140% față de 2017

 

Mărirea taxei de salubrizare și încredințarea serviciului către acest operator sunt considerate ca fiind ilegale și abuzive de către consilierii locali ai PNL. Ca atare, cei cinci conslieri locali al PNL Sector 4, avându-l ca lider pe fostul primar general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, au deschis acțiune în contencios administrativ la Tribunalul București (vezi documentul în facsimil) solicitând anularea taxei de salubritate și totodată anularea celor două hotărâri ale .C.L. Sector 4 (nr. 2/2018 și nr. 347/2017) dar, în același timp, și “suspendarea executării hotărârilor” în baza cărora a fost mărită taxa.

 “Mecanismul de stabilire a prețurilor la serviciul de salubritate a determinat împovărarea locuitorilor Sectorului 4 cu prețuri nereale și mult majorate pentru serviciile prestate. Se poate observa, că prevederile contestate au făcut posibilă majorarea prețurilor cu 140% în anul 2018 față de anul 2017”, se menționează în cererea de suspendare aflată pe rolul Tribunalului București.

Însă, la termenul de miercuri, consilierii locali ai PNL Sector 4 au avut parte de o surpriză în sala de judecată. “Judecătoarea care trebuia să judece acest dosar a făcut "cerere de abținere" pentru că are un imobil în Sectorul 4 și e în conflict de interese. Mai concret, afirmația doamnei judecătoare a fost o abținere în cauza noastră întrucât deține un imobil în sectorul 4 și este grav afectată de această taxă", a precizat Răzvan Sava, pentru PUTEREA. Ca urmare acestei situații, dosarul a fost amânat până la desemnarea unui nou judecător.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-02

Documente:Parerea ta...

ANONIM
03 Mai 2018

Dintarul este pus pe capatuiala. Vezi borduri, garduri, banci, etc. Sta 4 ani primar, si se aranjaza pe viata, el si neamul lui.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine