2019-10-23 18:24

Surse: Tudorel Toader, CONVOCAT la ceas de seară în biroul lui Liviu Dragnea. Motivul: AMNISTIA și GRAȚIEREA

 |  23:21
Surse: Tudorel Toader, CONVOCAT la ceas de seară în biroul lui Liviu Dragnea. Motivul: AMNISTIA și GRAȚIEREA

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției Tudorel Toader au mers în cursul serii la biroul lui Liviu Dragnea de la Cameră, unde cei trei au discutat timp de mai multe minute. Surse politice au declarat pentru HotNews că Liviu Dragnea face presiuni ca Toader să-și pună semnătura pe legea amnistitiei si gratierii, lucru pe care, în acest moment, ministrul Justiției nu vrea să-l facă. Planul ar fi, susțin aceleași surse, ca, în cel mult două săptămâni, să fie dată o ordonanță de Guvern care să modifice mai multe acte normative din domeniul Justiției, în care însă să se strecoare și prevederile referitoare la amnistie și grațiere.

Public, ordonanța ar urma să fie prezentată ca o soluție care să rezolve un blocaj iminent în justiție, prin amânarea cu un an a intrării în vigoare a noilor prevederi din statulul magistraților privind pensionarea anticipată.   De altfel deputatul PSD Florin Iordache a anunțat public la începutul săptămânii că Guvernul ar putea da o ordonanță care să modifice legile justiției în sensul punerii în acord cu anumite observații făcute de reprezentanții Comisiei de la Veneția.   Presiunile sunt uriașe pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, care refuză în continuare să-și asume actul normativ, Liviu Dragnea amenințându-l pe acesta cu retragerea sprijinului politic.   Potivit surselor Hotnews.ro, Dragnea ar fi vrut vrea ca ordonanța privind grațierea și amnistia să fie dată săptămâna viitoare de către Tudorel Toader după ce premierul Viorica Dăncilă se va întoarce de la Bruxelles (Viorica Dăncilă are programată o vizită la Bruxelles pe 3 octombrie). În cazul în care ministrul Justiției refuză, PSD îi va retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader, în ședința CEx afirmă aceleași surse.  În locul lui Toader, social-democrații l-ar pregăti pentru postul de ministru al Justiției pe Eugen Nicolicea care ar fi dispus să semneze OUG privind amnistia și grațierea.   Social-democrații au luat în calcul și varianta inițierii unei OUG de către Secretariatul General Guvernului, prin nou-numitul Toni Greblă, însă partenerii de guvernare de opun.

Călin Popescu Tăriceanu nu susține amnistia și grațierea și, potrivit surselor citate, dacă Guvernul dă OUG, ALDE se vor delimita.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-28Parerea ta...

NEGRO
28 Sep 2018

Este bine ca vrajitoarea a intrat pe fir, PSDragnea are nevoie de ea pentru a scapa de puscarie si a-i scapa pe cei ce l-au platit pentru asta si-l mentin in functie. Domnul Tudorel Toader, proaspat notar, poate ca nu-si pune pielea la saramura pentru salvarea Dovleacului cu mustata si a oligarhilor PSD-ALDE. Dar sub influenta malefica a vrajitoarei sigur o va face. Nene Livache, foloseste toate mijloacele posibile pentru a scapa. Pe zombii PSD i-ai pus cu botul pe labe, pe nenea Tudorel il pui jos prin magie neagra. Dumneata esti irationalul pervers ce guverneaza Romania. Vai de noi! Vai de dumitale mai apoi!
# TT
29 Sep 2018

Nicolicia dă O.U.G. să curgă : DUNĂREA INVERS, MAREA NEAGRĂ ÎN L. BELINAAAA !!!
ANONIM
29 Sep 2018

CE MUTRA DE HOT SCAPAT DE LA SOPOCA , CU OCHI DE ALCOLIC SCREZOFENIC , VREA SA CONDUCA SI DISTRUGA ROMANIA
ANONIM
29 Sep 2018

CE MUTRA DE HOT SCAPAT DE LA SOPOCA , CU OCHI DE ALCOLIC SCREZOFENIC , VREA SA CONDUCA SI DISTRUGA ROMANIA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray