2020-02-17 12:40

Suspectul principal în atentatul cu bombă de la Iaşi, din aprilie, este cetăţean moldovean

 |  19:59
Suspectul principal în atentatul cu bombă de la Iaşi, din aprilie, este cetăţean moldovean

Principalulsuspect în atentatul cu bombă care a avut loc la Iaşi în 23aprilie 2010 şi care a vizat un profesor de la Universitatea de Medicină (UMF) din Iaşi, este Denis Ipatii, un tânăr de 28 de ani dinlocalitatea Dubăsari din Republica Moldova. Conform magistratului carecoordonează ancheta, procurorul Vasilii Pretula de la Parchetul de pe lângăTribunalul Iaşi, tânărul nu se află în România şi din acest motiv ancheta esteîngreunată. "Faptul că principalul suspect nu se află în România neîmpiedică să-l audiem şi să definitivăm dosarul”, a spus procurorul. “Analizămşi varianta transferului urmăririi penale în Republica Moldova", acompletat el.

Conformunor surse din rândul anchetatorilor, există probe solide că tânărul moldoveana fost implicat în executarea atacului cu bombă. Mai precis, identitatea sa arfi fost stabilită de anchetatori în urma prelevării unor probe ADN de pe opârghie metalică, ce a făcut parte din dispozitivul explozibil. Anchetatoriiurmăresc şi pista, foarte probabilă, a unui atentat la comandă, ceea ceînseamnă că, în afară de suspectul principaldin Republica Moldova, ar trebui identificat şi cel care a ordonatatacul.

Încauză ar mai fi implicat şi un studentbasarabean de la UMF Iaşi, despre care anchetatorii cred că ar fi adusmaterialul exploziv împreună cu o altă persoană.

Lasfârşitul lunii aprilie, sub maşina profesorului universitar Dumitru Păduraru aavut loc o explozie, la scurt timp după ce acesta urcase la volanulautoturismului. Deflagraţia a fost provocată de o bombă artizanală care fuseseamplasată sub maşină, în partea din faţă a autoturismului. Incidentul s-apetrecut chiar în faţa locuinţei profesorului ieşean. În urma deflagraţiei,autoturismul a fost parţial avariat, însă Dumitru Păduraru nu a fost rănit. În2009, profesorul ieşean a mai fost victima unui incident, fiind lovit violentde mai multe persoane şi necesitând mai multe zile de spitalizare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine