2019-12-07 13:54

Tânărul rom român, bătut cu brutalitate în Franţa, a încercat să scape, dar agresorii au încercuit tabăra

 |  07:49
Tânărul rom român, bătut cu brutalitate în Franţa, a încercat să scape, dar agresorii au încercuit tabăra

Tânărul rom de origine română, care a fost bătut cu bestitalitate la Pierrefitte pe data de 13 iunie, a încercat să fugă de agresori, dar aceştia au încercuit tabăra, au declarat martori pentru poliţia franceză, relatează TF1 în pagina electronică de duminică, citat de Mediafax. Sursa citată a încercat o reconstituire a dramei pe baza mărturiilor.

Potrivit sursei citate, totul pare că a pornit de la o spargere. Pe 13 iunie, un copil în vârstă de 11 ani surprinde un hoţ prin efracţie undeva în departamentul Seine-Saint-Denis. În aceeaşi seară. un tânăr rom de origine română, în vârstă de 17 ani, este găsit inconştient într-un cărucior de supermarket, cu faţa extrem de tumefiată.

Echipe de poliţie s-au întâlnit cu Mariana şi Victor, doi locuitori din tabăra tânărului rom. În acea vineri, Victor a auzit nişte tineri la intrarea în tabără. Fiind înarmaţi cu bâte, ei vor cu "Darius", de la care vor să recupereze ceea ce a furat. După ce locuitorii taberei refuză să-l predea, grupul a ameninţat. "Vom veni după el”, au spus tinerii.

Două ore mai târziu, grupul a revenit în tabără, de această dată cu mai multe arme. Martorii au citat arme automate, bâte de baseball şi săbii. "Erau vreo 20 de persoane, poate mai multe”, a afirmat un martor. "Darius a încercat să fugă peste gard, dar tinerii au încercuit tabăra", potrivit aceleiaşi surse. Astfel tânărul a fost prins şi, sub ameninţarea unui pistol, a fost urcat cu forţa într-o maşină.

Răpitorii i-au contactat telefonic pe părinţii lui "Darius" de două ori în acea seară. Ei au cerut o răscumpărare în valoare de 15.000 de euro la primul apel, redusă la 5.000 de euro la al doilea.

Proprietarul unui garaj a dat întâmplător, peste tânărul rm de origine română. Băiatul zăcea inconştient în cărucior, cu faţa tumefiată. "Mi-a pierit glasul. Abia respira, dar trăia", îşí aminteşte el.

Proprietarul garajului a încercat să-l aducă în cărucior până în tabără, dar abandonează la colţul străzii şi pleacă în căutarea părinţilor.

Poliţia Judiciară din departamentul Seine-Saint-Denis a fost însărcinată cu ancheta deschisă pentru răpire, sechestrare şi "acte de barbarie". Ancheta se anunţă a fi una dificlă, având în vedere că, principalii martori refuză să colaboreze, de frica represaliilor, potrivit TF1.

Avocata familiei a declarat pentru Le Journal du Dimanche că există o "primă mică veste bună", şi anume aceea că starea tânărului înregistrează o uşoară ameliorare. Medicii i-ar fi redus doza de sedativ care-l menţine într-o comă indusă. 

Citeşte şi:  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-23Parerea ta...

MADI
27 Iun 2014

macar pe acest site se precizeaza ca e tigan acest "tanar roman". Am fost profund dezgustata de cei de la antena care il prezentau "tanar roman". Si ne mai miram de ce suntem noi romani vazuti rau... Bine i-a facut, asa sa le faca la toti tiganii care se duc la furat. Nu sunt oameni, nici macar animale...animalele le sunt superioare din toate punctele de vedere.
ADELIN
28 Iun 2014

Ce vorbesti..sîntem noi de etnie dar sîntem români fraere...si între voi români sînt prăpăditi destui hoti .si criminali pentru ce ne înjositi..voi nu vedeti că sînteti muritori .de foame
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray