2019-10-17 11:51

TĂRICEANU atac dur la DNA și CSM: „O să ajungă să ne ancheteze și pentru creșterea salariului minim!”

 |  15:43
  TĂRICEANU atac dur la DNA și CSM: „O să ajungă să ne ancheteze și pentru creșterea salariului minim!”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut, vineri, că România se îndreaptă spre situaţia în care instituţiile de forţă "nedemocratice" încearcă să devină stat în stat şi că, în curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari şi miniştri pentru că au decis să crească salariul minim.

„Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru România, în care instituţiile de forţă - nedemocratice – încearcă să devină stat în stat şi să decidă politica economică, socială, politica de investiţii şi chiar cea externă. Spre asta ne îndreptăm. În curând, vom vedea DNA anchetând parlamentari şi miniştri pentru că au decis să crească salariul minim sau pentru că au decis să înăsprească politica fiscală faţă de multinaţionalele care îşi exportă profitul. Deja se fac paşi în acest sens, sub oblăduirea preşedintelui Iohannis”, a scris Tăriceanu pe contul său de socializare.

Tăriceanu a făcut această afirmaţie în contextul publicării de către CCR a motivării deciziei sale, adoptată cu majoritate, prin care consideră că nu a existat conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi CSM.

„Motivarea CCR în ceea ce priveşte sesizarea făcută de CSM referitoare la ordonanţa adoptată de Guvern reprezintă nu doar o lovitură pentru conducerea CSM, dar şi o readucere aminte a menirii acestui for. CCR transmite CSM un mesaj clar: respectaţi separaţia puterilor în stat. Este un mesaj pe care l-am dat şi eu, în nenumărate rânduri, că preşedinte al Senatului, când CSM a intervenit brutal în activitatea Parlamentului”, a susţinut Tăriceanu.

„De curând, componentă CSM s-a schimbat, înnoit, şi sper că aceste voci noi să atragă atenţia asupra exceselor instituţiei. Mai ales acum, când au de partea lor această motivare a CCR. Este timpul ca CSM să respecte separaţia puterilor în stat şi rolul sau în arhitectură sistemului de justiţie”, a adăugat preşedintele Senatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-24Parerea ta...

VRALEA SAINCU
24 Feb 2017

Pe cand la DNA GUVERNUL #ZERO IOHANNIS SI ACOLITII ?pE CAND LA DNA plicusor ban???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray