2019-12-14 16:03

TB: Funcţionari de la ANAF, cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi compromiterea intereselor justiţiei

 |  14:38
TB: Funcţionari de la ANAF, cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi compromiterea intereselor justiţiei

Tribunalul Bucureşti (TB) a precizat, miercuri, că trei funcţionari de la ANAF sunt cercetaţi pentru compromiterea intereselor justiţiei şi favorizarea făptuitorului, după ce ar fi dat unei persoane cercetate informaţii despre probe dintr-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 16,5 milioane de euro.

Sursa citată a menţionat, într-un comunicat de presă, că în dosarul în care miercuri au loc 34 de percheziţii, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Prahova, sunt cercetaţi şi trei funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pentru săvârşirea infracţiunilor de "compromitere a intereselor justiţiei" şi "favorizarea făptuitorului".

Potrivit TB, cei trei funcţionari ANAF sunt suspectaţi că ar fi divulgat unei persoane cercetate în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 16,5 milioane de euro, mai multe date şi informaţii privind "data şi mijloacele prin care urmau a fi administrate anumite probe în prezenta cauză penală (audieri de martori, obţinerea de înscrisuri etc.), în scopul îngreunării efectuării urmăririi penale".

Anchetatorii urmează să audieze 31 de persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

Procurorii susţin că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii a 11 societăţi comerciale care au ca obiecte de activitate lucrări de construcţii, servicii de curăţenie, comerţ cu produse petroliere, lucrări de demolare şi restaurante, ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli privind achiziţii fictive de la două firme de tip "fantomă", producând astfel un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ şapte milioane de euro.

"După încasarea în conturile bancare ale societăţilor cu «comportament de tip fantomă» a sumelor înscrise în facturile fictive pe care acestea din urmă le-au emis, acestea au fost fie retrase în numerar direct din conturile societăţilor cu comportament «de tip fantomă», fie revirate în conturile personale ale reprezentanţilor acestora din urmă, de unde au fost retrase în numerar şi restituite dispunătorilor plăţilor sau virate în conturile personale ale acestora din urmă, în scopul disimulării provenienţei ilicite a acestor sume. Suma ce formează obiectul procesului de «spălare a banilor» este în cuantum de aproximativ 9,5 milioane euro", a precizat Parchetul Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-20Parerea ta...

ANONIM
20 Mai 2015

Garda financiara incepand cu GENERALUL MApN FORICA toti sunt suspecti de a fi acuzati de IMORALITATE, CORUPTIE, JECMANEALA pe fata fara remuscari. Dupa venirea lui BLEJNAR la mansa tot sistemul de control din M.F.P. s-a transformat in RECHINI si BALENE periculoase cu LACOMIE si RAUTAE viscerala.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray