2019-10-22 09:07

Textul MOȚIUNII DE CENZURĂ a fost finalizat. Citiți-l AICI!

 |  16:23
Textul MOȚIUNII DE CENZURĂ a fost finalizat. Citiți-l AICI!

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită duminică, la ora 16.30, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, puterea având nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern, votul urmând să aibă loc miercuri. Documentul are puţin peste trei pagini şi se intitulează ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

PSD şi ALDE au finalizat, duminică la prânz, textul moţiunii de cenzură, document care are puţin peste trei pagini şi care se intitulează ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”, potrivit News.ro.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles ”corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”, menţionează textul.

Documentul vorbeşte în continuare de ”Guvernul” Ponta-Jianu-Grindeanu, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Iniţiatorii susţin că nu este vorba despre o moţiune PSD-ALDE, ci despre ”un act de responsabilitate politică pe care trebuie să îl facă Parlamentul României pentru a prezerva constituţionalitatea funcţionării democratice a statului, respectarea legii şi a votului cetăţenilor României”.

TEXTUL MOŢIUNII DE CENZURĂ

 

Deşi termenul pentru prezentarea, dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este extrem de strâns, lucru nemaîntâlnit până acum, el se înscrie în prevederile Constituţiei şi ale Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului nu ar putea fi citită, duminică, în Parlament din motive procedurale, susţineau sâmbătă surse apropiate prim-ministrului, în condiţiile în care textul moţiunii trebuie trimis la data depunerii şi către Executiv, iar Registratura este închisă în week-end.

De asemenea, premierul ar putea să nu vină la citirea moţiunii dacă totuşi se va întâmpla acest lucru duminică, invocând nerespectarea procedurii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray