2020-08-13 00:48

Tiberiu Niţu: S-a deschis dosar penal pentru încălcarea dreptului de vot la alegerile prezidenţiale din diaspora

 |  09:44
Tiberiu Niţu: S-a deschis dosar penal pentru încălcarea dreptului de vot la alegerile prezidenţiale din diaspora

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că după primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor din diaspora.

Citeşte şi: 

De asemenea, preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, a precizat, că "strict pe lege" se putea da o ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru înfiinţarea unor noi secţii de votare în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Strict pe lege, sigur că se putea da o ordonanţă de urgenţă", a afirmat Livia Stanciu, înaintea şedinţei plenului Consiluului Superior al Magistraturii.

Livia Stanciu a mai spus, din postura de "cetăţean", că se impun verificări privind problemele apărute la votul din străinătate.

"Ca cetăţean, mi se pare firesc ca pe orice problematică ce are impact, sigur trebuie să se efectueze verificări, cercetări, pentru a se transmite un răspuns care să satisfacă interesul pe care poporul l-a manifestat faţă de acest subiect", a afirmat Livia Stanciu.

La ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale, românii din diaspora au ieşit la vot în număr mare, iar în mai multe capitale europene mii de oameni nu au mai putut vota.

Problemele din diaspora la cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale au dus la demisia a doi miniştri de Externe, Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu.

După turul al doilea, Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze românilor din diaspora care nu au putut vota. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz