2019-10-22 09:02

Topul PUȘCĂRIILOR – care e cea mai modernă din țară și unde stau DEȚINUȚII ca sardelele

 |  18:54
Topul PUȘCĂRIILOR – care e cea mai modernă din țară și unde stau DEȚINUȚII ca sardelele

Cel mai modern penitenciar din ţară ar fi cel de la Arad, iar cele mai grele condiţii se întâlnesc în Penitenciarul Satu Mare, unde sunt de două ori mai mulţi deţinuţi decât poate acoperi instituţia, spune directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisarul-şef Marius Vulpe.

"E greu să stabileşti care este cel mai rău, pentru că fiecare stă rău la câte un capitol, ori la supraaglomerare, ori la asistenţă medicală, fie la acordarea timpului de plimbare, dar cel mai modern, ultimul construit este Penitenciarul Arad. Cel mai rău mi-e greu să-l categorisesc, dar dacă îl luăm după gradul de supraaglomerare, este Satu Mare. Peste 200 la sută gradul de ocupare", a mai declarat Marius Vulpe, citat de  Mediafax.

Directorul ANP a precizat că, la ora actuală, în penitenciare sunt peste 30.000 de paturi, dar, conform normelor, pot fi cazaţi mai puţin de 20.000 de deţinuţi.

"În momentul actual avem circa 33.000 de paturi instalate. Din punct de vedere legal, circa 19.500 (de deţinuţi - n.r.) putem caza. (…) Cazarea, pe normative europene, se calculează la suprafaţă, nu la paturi instalate. Pentru a respecta legea şi a nu mai fi amendaţi ar trebui fie să plece 8.500 de deţinuţi din sistem, fie să construim alte locaţii. Fie penitenciar, fie secţii de deţinere, care să ne ofere cele 8.500 de locuri, iar deţinuţii să rămână în sistem şi să nu mai plătim amenzi", a mai spus Vulpe, care a explicat că nu dorm doi deţinuţi într-un pat, dar nu le este respectat spaţiul necesar de patru metri pe deţinut. "Sunt 27.500 de deţinuţi astăzi şi nu se respectă cei patru metri pătraţi".

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor s-a aflat, marţi, la Constanţa, unde a participa la şedinţa de bilanţ a activităţii desfăşurate în anul 2016, în cadrul Regiunii de Sud-Est.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Viermi pe pacienți și aer condiționat pentru deținuți? Sănătatea, prioritatea absolută a Guvernului. Vorbe mari, pentru... nu o să zic un premier mic, dar au trecut peste două luni de la acea declarație a domnului Cioloș și constatăm că, de fapt, Executivul are o cu totul altă prioritate: investițiile în penitenciare, grija față de deținuți
14 Iul 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray