2020-08-13 05:17

Torţionarul Ion Ficior a fost trimis în judecată pentru crimele din perioada când a condus lagărul de la Periprava

 |  12:06
Torţionarul Ion Ficior a fost trimis în judecată pentru crimele din perioada când a condus lagărul de la Periprava

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus trimiterea în judecată a torţionarului Ion Ficior, el fiind acuzat de crimele din perioada în care a condus colonia de muncă de la Periprava.

Procuroriii au precizat, în rechizitoriu, că Ion Ficior, fost locțiitor și comandant al lagărului de muncă silnică de la Periprava, este responsabil pentru moartea a 103 deţinuţi.

De asemenea, procurorii au dispus, la 24 aprilie 2014, schimbarea încadrării juridice de genocid, din vechiul Cod Penal, în infracțiuni contra umanității, conform noului Cod Penal.

Procurorii Parchetului General au decis urmărirea penală a lui Ion Ficior, în octombrie 2013, după ce au audiat mai mulți deținuți politici, victime ale torționatului Ficior, închiși în lagărul de la Periprava.

Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului a denunţat în 2013 crimele lui Ion Ficior. Mai mult, procurorul a constatat că acestea sunt elementele celui mai consistent dosar penal al unui torționar comunist.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-18Parerea ta...

CATI ANI ARE
18 Aug 2014

nenorocitul asta? Daca l-ati lasat pana acum, lasati-l in scleroza lui! Nici nu cred ca intelege ce se petrece cu el, nu cred este constient de consecintele faptelor sale, din moment ce a fost lasat sa traiasca bine merci 25 de ani peste ('revolutia' de catifea) , cu o pensie de 5000 de lei pentru ca a manevrat bulanul sau alte instrumente de tortura in capul, pe trupul atator amarati!
EU N-AS CONFISCA
18 Aug 2014

dreptatea lui Dumnezeu care pluteste deja deasupra lui! L-as lasa in plata Domnului, fiindca nu mai are capacitatea fizica, morala, intelectuala, de a realiza/simtii/recunoaste ceea ce-a facut in acele vremuri cu oameni ca si el, cu romani de-un leat cu el....
PT.CEI TORTURATI
18 Aug 2014

Chinul este si mai mare, prin reamintire: au fost chinuiti de unul ca el, sau de unul ca Visinescu (alt sclerozat inrait si ticalos) care acum se tarasc ca niste umbre fantomatice pe la tribunal, de zici ca-s niste batranei cumsecade! Pentru cei torturati (care mai sunt in viata), nu faceti decat sa le adanciti ranile sufletesti care n-au fost inchise pentru ca nu s-a facut dreptate cand trebuia!
EXISTA DREPTATE DIVINA,
18 Aug 2014

exista munci, exista Iad - de care vor beneficia unii de teapa astora DAR, problema se pune asa: il/o/ii ierti pe unii ca astia DACA macar si-ar recunoaste cruzimea faptelor lor, daca vezi pe fata lor un regret, o mustrare de constiinta, CEVA…insa, nu vezi nimic din toate astea ci, dimpotriva!; nu vezi ca ar fi cutremurati de ceea ce-au putut face, si-atunci ramane sangele varsat, deasupra lor! Iar cei chinuiti de d-alde d-astia (care, cati or mai fi in viata) raman la fel: suflete mutilate, nedreptatite, carora le-a fost terfelita demnitatea, confiscata tineretea prin puscarii, sanatatea deteriorata si, tot asa...
JEAN COTOIU (VICETORȚIONAR)
18 Aug 2014

AȘA, AȘA, VOINICI MIORITICI, FIȚI ”STRONGI”, CA KAKATUL DI CARE SÎNTEȚI FĂCUȚI! ȘI CARE AI, P-ACĂSICĂ, F-O PESICĂ, SA-I COMUNICI, OFICIAL, SA MA ȚUCAȚI ÎN COUR, TÎMPITZI ”DĂ”LA LINS MICI&BERICI,”PĂ” RITM ”DĂ” MANELE! GUNOAIE GENETICE, FLEGME, KAKATZY CU ”BOLENTINE”. SYKTYR, JEGOȘILOR!
A APARUT DEMENTU'
18 Aug 2014

de serviciu cu funda rosie pe bolentin! Cred ca nu ti-a dat-o bine la moaca Visinescu , impreuna cu astalalt - Ficior! Corectia, n-a avut efectul scontat...suferi inca, de soc-postraumatic, cauzator de deficiente mintale grave!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz