2019-10-17 23:32

Toţi cei implicaţi în înregistrările lui Ghiţă, citaţi de Parchetul General

 |  13:33
Toţi cei implicaţi în înregistrările lui Ghiţă, citaţi de Parchetul General

Procurorii Parchetului General vor trimite citaţii celor implicaţi în înregistrările lui Sebastian Ghiţă. Potrivit agerpres, toate înregistrările ar urma să fie conexate în acelaşi dosar instrumentat de Parchetul General. Traian Băsescu spune că pentru delaţiunile lui Ghiţă, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea ar trebui reţinuţi, conform practicilor acestora.

Parchetul General informa, pe 4 ianuarie, că Secţia de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare. Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz. Precizarea Parchetului a venit ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informaţii privind "posibile imixtiuni în actul de justiţie", astfel cum a rezultat din înregistrarea făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Sebastian Ghiţă a prezentat, marţi, la România TV, o înregistrare audio care conţine un dialog ce ar fi purtat de Băsescu cu un interlocutor, fostul preşedinte afirmând că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Camelia Bogdan. Potrivit înregistrării prezentate de Ghiţă, cel care ar fi Traian Băsescu vorbeşte despre "stat mafiot" şi declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: "Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!".

Reacţia lui Traian Băsescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă sunt reale, dar editate de autor, fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu. Băsescu a scris pe Facebook că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului trecut. "Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate, şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu). Încă înainte de terminarea mandatului şi, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spaţiul public, dar şi în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoşteam. În acelaşi timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii şi, în mod deosebit, a SRI", a completat Băsescu. În această dimineaţă, Băsescu a postat din nou din serialul “Ghiţă face dreptate”. Redăm postarea: “Fugarul Sebastian Ghiţă ne-a introdus într-un serial halucinant din care aflăm inclusiv faptul că generalul Coldea l-ar fi şantajat pe Victor Ponta pentru propunerea Doamnei Koveşi în funcţia de Procuror şef DNA (o propunere pe care eu am dorit-o). Dacă ne luăm după practicile instaurate de Laura Codruţa Koveşi în DNA, începând cu anul 2015, o simplă delaţiune a unui inculpat – cum este Sebastian Ghiţă – ar fi suficientă pentru ca parchetul să procedeze la reţinere, încătuşare şi apoi să ceară arestarea celui vizat de delaţiune. Oare cum ar fi dacă şi în acest caz s-ar aplica aceleaşi practici, iar şantajistul şi beneficiarul şantajului ar fi încătuşaţi şi băgaţi la beci până recunosc ceea ce nu au făcut? Ce zici, Codruţa, ce zici, Florine? Oricum, printre altele, lipsa de măsură, justiţia spectacol, nerespectarea drepturilor fundamentale, justiţia selectivă, accentuate în anii 2015 şi 2016 au avut o contribuţie importantă la pierderea dramatică a alegerilor de către cei care v-au susţinut. Încă nu îndrăznesc să evaluez efectele legislative care urmează, faţă de modulul în care voi aţi făcut o justiţie orientată spre arestări şi distrugere de firme, şi nu pe recuperarea banilor furaţi. Măcar am conştiinţa împăcată că asupra efectelor derapajelor DNA am avertizat încă din 2015”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
06 Ian 2017

SINGURA CHESTIE REALA ESTE CA D-N-A ESTE CONDUS DE CIA......SI ASTA SE VEDE DE LA O POSTA,DEOARECE NICIUN DOSAR IN CARE SUNT IMPLICATI OAMENII CIA NU AJUNGE LA INSTANTA...MICROSOFT E CEL MAI BUN EXEMPLU...S-AU JUDECAT TOT FELUL DE POLITICIENI..DAR FARA CEI DE LA MICROSOFT CARE ERAU TOTI AGENTI CIA,SI CARE AU COORDONAT TOATA MAFIA MICROSOFT...........MAI PE SCURT D-N-A EGAL CIA,SI ASTA SPUNEA SI UDREA....CA EI(UDREA,PONTA,GHITZA,COCOS) SPALAU BANII FURATI DE LA STATUL ROMAN PENTRU CONTURILE CIA SI SRI DIN CIPRU DUBAI PANAMA...............DECI JAFUL ROMANIEI S-A FACUT DE CATRE SRI SI CIA...CU TOT FELUL DE COZI DE TOPOR DIN POLITICA JUSTITIE SERVICII..........SI CA FAPT DIVERS....CEA MAI MARE REZIDENTA CIA SI KGB DIN EUROPA ESTE LA VIENA....IAR SECURITATEA DIE A LUI PLESITA AVEA CEI MAI MULTI AGENTI LA VIENA...TOATE FIRMELE FACUTE DIN FURTUL RESURSELOR ROMANIEI SUNT LA VIENA...OMV-PETROM.....BCR-ERSTE BANK......ASIGURARILE DE TOT FELUL....ETCETERA.....SA TRAITI BINE.....TARA JEFUITA DE SERVICIILE "PATRIOATE" CU "INTERESUL NATIONAL"...CRIMELE DIN 89 LA FEL...DEMOCRATIA ORIGINALA....ETCETERA
HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
07 Ian 2017

Bai neamule ; Rusi au construit Sovromurile la noi in tara . Licurici si mafia autohtona colaboratori moderni , au distrus si barbierit tot . Nu corespunde mediului si au desfintat tot .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray