2019-10-17 23:54

Trafic cu TICHETE de TRANSPORT GRATUIT

 |  16:45
Trafic cu TICHETE de TRANSPORT GRATUIT

Florentin Dincă

Zeci de persoane cu dizabilităţi îşi vând la preţuri derizorii tichetele de transport gratuit primite de la stat. Se întâmplă şi la Iaşi, “beneficiarii” fiind bişniţarii care îşi fac veacul în faţa Direcţiei de Asistenţă Socială. Aceştia din urmă le vând ulterior de trei-patru ori mai scump.

Persoanele cu dizabilităţi, mai ales cele sărace, din mediul rural, care nu au ce face cu respectivele tichete de transport, le dau pentru câteva sute de lei. Speculanţii cumpără un tichet cu 10-20 de lei şi le revând cu 50, 60 sau 80 de lei.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav şi însoţitorii acestora primesc în fiecare an câte 12 tichete de transport gratuit pe teritoriul României. Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi eliberează anual peste 130.000 de asemenea bilete.

Printre clienţii vechi de curse cu microbuzul se ştie că ilegalitatea este întreţinută şi de unii şoferi, care nu respectă legea şi acceptă bilete gratuite, chiar dacă respectivii care le folosesc nu arată legitimaţia de persoană cu dizabilităţi, scrie digi24.ro. Ilegalităţile comise nu pot fi depistate decât prin sesizări sau când transportatorii aduc tichetele pentru decontare. Anul trecut, 10.000 de bilete nu au fost decontate de Direcţia de Asistenţă Socială.

„Când sunt completate cu ştersături, cu corecturi, atunci persoana care verifică aceste bilete nu le decontează,” precizează Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray