2020-02-19 17:51

Traficanţi de droguri organizaţi paramilitar | VEZI VIDEO SI GALERIA FOTO

 |  12:47

Românuldin Legiunea Franceză care îi face pe africani să tremure, prins de DIICOTcultivând canabis în România

Premieră în domeniul combaterii crimei organizate din România. ProcuroriiDIICOT au destructurat pentru prima dată o reţea paramilitară care, printrealtele, se ocupa şi cu traficul de droguri. Liderul grupării este un fost ofiţerîn Legiunea Străină şi a luptat în diferite zone din Africa de Sud.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism, gruparea ce activa în judeţele Sibiu şiMureş era formată din 16 persoane, iar liderul lor, Horaţiu Potra, de 40 deani, este fost ofiţer în Legiunea Franceză.

Procurorii au stabilit, până la această oră, că, în cursul anului 2010, membriigrupării au cultivat, preparat, deţinut, transportat şicomercializat, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de canabis,obţinând venituri importante. Plantele decanabis erau cultivate la o fermă agricolă din comună Zagăr, judeţul Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale dinMediaş, avându-l ca asociat pe liderul grupării, Horaţiu Potra, cu dublă cetăţenie, română şi franceză.

Arsenal de război pentru infracţiuni cu violenţă

În cadrul fermei era amenajat un laborator clandestinde cultivare şi preparare a canabisului. Ieri, 29.09.2010, au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare, în Sibiu,Mediaş, Blăjel şi Zagăr (Mureş), ocazie cu care s-au ridicat haşiş, 1 kg de canabis,instrumente de cântărire şi porţionare şi o instalaţie artizanală pentrucreştere artificială. Au mai fost găsite şi ridicate 1 pistol model USP şi 1pistol marca Erma- Werke model EP 552, ambele cu cartuş pe ţeavă şi încărcător,2 pistoale cu aer comprimat, 1 revolver Smith & Wesson, 1 pistol cu bile de cauciuc, 2 grenadedefensive, încărcătoare, peste 100 de cartuşe de diverse calibre, 1 cutie cu111 alice, 1 făclie pirotehnică cu lumină roşie şi 2 cutii cu câte 500 de proiectiledin aluminiu. La percheziţii s-au mai găsit6 bastoane telescopice, 1detector de metale, 2 teleobiective marca Kenon Ultrasonic, 3 staţii de emisie-recepţie,3 binocluri militare, 2 telescoape, 1 dispozitiv de supraveghere marca FullyCoated Optics, 1 baston cu electroşocuri, 1 dispozitiv cu electroşocuri, 1dispozitiv electric cu ultraviolete. Au mai fost ridicate şi 17 cuţite cu lame de 20-40 cm,1 sabie tipKatana având lama de 50 cm, 4 săbii cu mâner de lemn, 6 spade, 1macetă, 1 bardă, 1 girofar de culoare albastră, vopsea de camuflaj,cătuşe, cagule, precum şi sume de bani în lei şi valută. Procurorii auindicii că aceste arme au fost folosite la comiterea unor infracţiuni cu violenţă,precum la şantajuri sau la recuperări de bani.

Condamnat la moarte, a evadat din închisoare

Antrenat întehnici de luptă, strategii militare şi spionaj, Horaţiu Potra este respectatîn Franţa şi Africa de Vest. Fost ofiţer în Legiunea Străină franceză (LegionEtrangere), românul Horaţiu Potra este unul dintre cei mai respectaţi profesioniştiafrican în domeniul tehnicilor militare şi de securitate din Franţa şi de pecontinentul. A antrenat militariguvernamentali şi trupe rebele în Africa, a condus dispozitivul de securitateal emirului din Qatar şi este specializat în operaţiuni contrainformative. A antrenatgarda de elită a fostului preşedinte al Republicii Centrafricane, Ange-FélixPattasé, ocazie cu care l-a cunoscut şi pe colonelul Mahamat Abbo Sileck,liderul Alianţei Naţionale pentru Rezistenţă (ANR) - cea mai puternică organizaţierebelă din Republica Ciad.

Dupăce a plecat din Legiune, în 1997, Horaţiu Potra a fost angajat să asigureprotecţia unui ministru arab. După două luni a primit un alt contract. Timp depatru ani şi şase luni, el a comandat dispozitivul de securitate personală alemirului din Qatar, Hamad bin Khalifa Al-Thani, aflat în pericol din cauza unorrăzboaie fratricide cu rude regale saudite. După ce Al-Thani şi-a recuperattronul, Potra s-a întors în Africa. Războiul civil din Republica Centrafricană adus la schimbarea din 2003 a regimului Patassé, iar comandantul gărziiprezidenţiale a acestuia, Horaţiu Potra, a fost luat prizonier de rebeli şicondamnat la moarte. Evadează după ce neutralizează santinelele şi e evacuatdin ţară de armata franceză.

Afacerist în România,comerciant de diamante în Sierra Leone

Dacă pentru majoritatea statelorafricane este cel mai temut luptător, în România, Potra este preşedintele-fondatoral Asociaţiei RALF-ROLE (Românii care au Activat în Legiunea Franceză -Roumanie Legion Etrangere). Aici derulează şi afaceri. Este asociat în cinci firme- GPSGrup Privat Hora, Tropical Planet, Agenţia Transilvania, Rin Nona BusinessInvestments şi AO Futuro.Pentru înregistrarea fiecăreia dintre aceste societăţi, Potra şi-a folosit câteo adresă, Antibeg, Marseille sau Cannes.

Afost rănit de opt ori şi luat prizonier de alte două ori. În Freetown,Sierra-Leone, este asociat într-o companie care vinde diamante pe bursele dinAnvers şi Tel-Aviv, iar în sudul Franţei derulează tranzacţii imobiliare şicontracte de securitate. Horaţiu Potra este necăsătorit, vorbeşte trei limbistrăine (franceză, engleză şi italiană) şi stă în Mediaş cam şase luni pe an.În restul timpului, activează în Africa, Orientul Mijlociu sau în Franţa - ţaracare i-a dat a doua cetăţenie.

Legionarul s-a opusreţinerii cu un pistol în mână

Forţelede intervenţie ale poliţiei care au descins, ieri, la locuinţa lui HoraţiuPotra au avut mare noroc. Individul îşi luase toate măsurile de protecţie încaz că cineva ar fi dat buzna peste el în casă. Baricadase cu două scaune uşade la intrare, avea revolverul încărcat cu şase cartuşe pe care îl ţinea subpernă, iar într-o borsetă care se afla lângă pat mai erau două pistoale, deasemnea încărcate. Numai că poliţiştii au fost mai şmecheri. În momentul încare au ajuns la uşă au făcut puţin zgomot. Apoi au somat: ”Deschide! Poliţia!”. În următoareasecundă au spart uşa cu berbecul. Se pare că în acel moment, Horaţiu Potra seîndrepta către intrare cu pistolul în mână, dar când poliţiştii au dat buznal-au lovit peste mână cu uşa şi acesta a scăpat arma din mână. Doi luptători dela Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale l-au pus pe individ la pământ.Chiar şi aşa, Horaţiu a încercat să ajungă la o borsetă în care se aflau douăpistoale, dar a fost încătuşat la timp. Locotenenţii acestuia, Florin Câmpean,zis Benga, care avea rolul de dealer al grupării, Dorel Macarie, zis Maca, Tiberiu Canahoi, zisBibanul şi Adrian Ursu, zis Bau-Bau, care răspundeau de pregătirea fizică şimilitară a membrilor grupării prin organizarea de tabere de supravieţuire, nuau apucat să schiţeze nici un gest în momentul descinderii poliţiştilor. Sursedin rândul anchetatorilor ne-au declarat că au avut mare noroc că Horaţiu Potranu a ajuns la arme, altfel ar fi ieşit măcel. (Lazar Nae)

Legionarul desprerăpirea jurnaliştilor români: Cu siguranţă, adevărul va ieşi laiveală ceva mai târziu, şi atunci vom descoperi că totul a fost organizat dinRomânia cu un anumit scop politic!

Fostulofiţer din Legiunea Franceză oferă câteva sfaturi pe site-ul personal www.potra.ro, referitoare la terorism, mafie şibanditism. Totodată, îşi exprimă părerea despre banda de răpitori ai jurnaliştilorromâni şi consideră că totul a fost pus la cale din România în scop politic.

Iatăce scria Horaţiu Potra, pe site-ul său (şi cel al firmei sale de pază şi protecţieGPS Grup Privat Hora SRL), la momentul răpirii jurnaliştilor români în Irak şiimediat după eliberarea lor.

29.03.2005După primele poze disponibile pe internet, răpirea afost făcută de nişte amatori, orice grupare teroristă serioasă care vrea să seimpună prin teroare nu va ezita să-şi prezinte forţa logistică şi disciplinagrupului, deci cel puţin combatanţii care apar în reportaj vor fi bine echipaţi,iar uniformă care dă prima imagine a combatantului va fi aleasă cu mareatenţie, sigur nu va fi o pereche de blugi şi un tricou scos din pantaloni, iarAK-47-ul nu se agaţa de gât ca o medalie!În plus, o adevărată şi reputată mişcare teroristă sau chiar un grup anonim,dar determinat, n-ar fi ezitat să ucidă unul dintre cei patru ostatici pentru afi luată în serios!23.05.2005Ne bucurăm toţi pentru cei patru români eliberaţi în Irak. Dar, totodată, ne punem întrebarea cum esteposibil ca o organizaţie teroristă atât de periculoasă (aşa a fost prezentată),care cerea retragerea trupelor române din Irak, a acceptat să elibereze toţicei patru ostatici fără a-şi atinge scopul dorit?Cu siguranţă, adevărul va ieşi la iveală ceva mai târziu, şi atunci vom descoperică totul a fost organizat din România cu un anumit scop politic!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-13Parerea ta...

ARBMED
02 Oct 2010

La o emisiune de stiri (chiar nu stiu pe ce post) s-a zis ca Potra nu a opus rezistenta. Doi, nu cred ca politia s-a furisat fara sa faca zgomot, mai ales ca ianinte au demolat poarta ex-senatorului Valcu. Nu cred ca Horatiu Potra ar fi facut macel sau ca ar fi ucis un militar (politist etc) roman; dar nu bag mana in foc ca nu l-ar fi luat pe vreunul din ei ostatic. Am fost coleg de clasa cu Horatiu, si ma surprinde implicarea in traficul de droguri.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine