2020-03-28 18:02

Traian Băsescu ACUZĂ în Parlamentul European: 7600 de copii refugiați în insulele grecești trăiesc în condiții inumane

 |  11:00
Traian Băsescu ACUZĂ în Parlamentul European: 7600 de copii refugiați în insulele grecești trăiesc în condiții inumane

Traian Băsescu a cerut măsuri în cazul copiilor refugiați care trăiesc în condiții inumane în insulele grecești, într-o intervenție în Parlamentul European, acuzând Executivul comunitar că nu face suficient pentru a ajuta.

„Doamnă președinte, reluăm subiectul pe care l-am discutat acum o lună la Strasbourg. Nimic nu se întâmplă. În realitate, situația din insulele grecești este extrem de dificilă și pentru localnici și pentru refugiați. Mă voi referi însă la cei circa 7.600 de copii care trăiesc în insule în condiții absolut inumane. Trăiesc în corturi, hrăniți insuficient, în condiții de igienă precare, se îmbolnăvesc și doamnă președinte, doamnă comisar, mor copii în Europa din cauza mizeriei. Iar noi aici spunem că am dat Greciei 2,1 miliarde. Da, dar s-au dat de patru ani încoace și sprijinul este insuficient. Este un moment al solidarității, avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele”, a spus Băsescu.

Ulterior, europarlamentarul a făcut completări, într-un mesaj publicat pe Facebook:

”Insulele Greceşti

Cu o lună în urmă, la Strasbourg, în Plenul Parlamentului European am atenţionat COMISIA EUROPEANĂ asupra situaţiei din insula grecească Lesbos unde sunt doar 4000 locuri de cazare şi 14.000 de migranţi. Atenţionam atunci că suferinţa este mare atât pentru localnici care adesea sunt agresaţi de refugiaţi dar şi pentru migranţi care dorm în corturi, lipsiţi de minime măsuri de igienă. Atenţionam atunci că cea mai grea situaţie o au copii aflaţi pe insula. Ceream Comisiei Europene să sprijine guvernul Greciei să returneze în ţările de origine sau să redistribuie urgent câteva mii de refugiaţi cu o atenţie deosebită pentru copiii minori neînsoţiţi.

Săptămâna aceasta, constatând că nu a existat nici un fel de implicare a Comisiei Europene în rezolvarea problemelor grave ale migranţilor ilegali din insulele greceşti, am avut o nouă intervenţie în Plenul Parlamentului adresându-mă direct Comisarului pentru Afaceri Interne şi Migraţie, doamna Ylva Johansson căreia i-am cerut în mod expres măsuri pentru salvarea celor 3000 de minori neînsoţiţi proveniţi din Siria, Irak şi Afganistan, copii care şi-au pierdut părinţii în războaiele din ţările lor sau şi-i caută prin Europa. Am cerut pentru aceşti copii măsuri urgente de redistribuire pentru a fi salvaţi din infernul insulelor greceşti. Mai jos aveţi intervenţia din 29.01.2020.

PS - Pe insule se află peste 7000 minori, dar 3000 sunt neînsoţiţi, nu are nimeni grija lor, sunt flămânzi, bolnavi o bună parte din ei şi pur şi simplu unii mor lipsiţi de orice asistenţă. Se întâmplă în Europa care se umflă în pene cu “Green Deal” şi 5G. Îngrozitor”, a scris Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

ANONYMOUS
05 Feb 2020

Fa bine si infiazai si du-i acasa la tine ca ai furat destul din tara asta ! Huoooooooooooooooooooo !!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine