2020-07-05 04:35

Traian Băsescu, despre PROTOCOLUL Parchet-SRI: Când mă forţez, dintr-o dată îmi aduc aminte

 |  11:09
Traian Băsescu, despre PROTOCOLUL Parchet-SRI: Când mă forţez, dintr-o dată îmi aduc aminte

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că hotărârea CSAT 17/2005, invocată în protocolul dintre SRI şi Parchet, ar trebui făcută publică şi dezvăluie câteva articole relevante, citate după un „efort” de aducere aminte. „Când mă forţez, dintr-o dată îmi aduc aminte. Nu citesc din ea, am o memorie formidabilă”, a comentat el.

”Permiteţi-mi să fac un efort să-mi aduc aminte de hotărârea 17 care este menţionată – eu nu ştiu de ce n-o facem publică – dar fac un efort să-mi aduc aminte un articol relevant. La articolul 2 parcă spunea că Ministerul Finanţelor Publice să continue să amplifice măsurile ce se impun pentru blocarea conturilor firmelor care au datorii către bugetul de stat sau către fondurile de asigurări sociale, în conformitate cu prevederile legii. Şi la punctul 3 spune aşa: Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie, împreună cu structurile de informaţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor să stabilească priorităţi şi să identifice mecanisme adecvate de luptă împotriva corupţiei, fraudei şi spălării banilor. Când mă forţez, dintr-o dată îmi aduc aminte. Nu citesc din ea, am o memorie formidabilă. Vă mai spun că scrie aşa: recomandă guvernului ca derularea contractelor de mari dimensiuni care vizează bani publici să se desfăşoare pe baze de licitaţie. Mă mai pot forţa să-mi aduc aminte de hotărâri CSAT. Dar pot să vă spun că în hotărârea asta 17 se spunea că Ministerul Justiţiei să iniţieze proceduri de revizuire a Codului de Procedură Penală pentru introducerea ca prevedere legală a sistemului de investigaţii preliminare”, a declarat Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1.

Ziarul Gândul a cerut CSAT punerea la dispoziţie a Hotărârii CSAT 17/2005 privind combaterea coruptiei, fraudei şi spălarii banilor, despre care fostul preşedinte a precizat, vineri, într-o intervenţie la B1 că „din câte ştiu, dacă nu are 0 este liber la informare publică”. CSAT a răspuns că „solicitarea nu poate fi soluţionată în mod favorabil”.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a invocat, în refuzul soluţionării cererii Gândul, că CSAT „organizează şi coordonează unitar activităţile care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională”, iar potrivit articolului 12 din legea 544/2001, „informaţiile din domeniul apărării şi securităţii naţionale fac parte din categoria informaţiilor clasificate, al căror regim, în ceea ce priveşte transmiterea lor, este circumscris exigenţelor legale instituite prin Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, precum şi prin Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-07Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Apr 2018

sa te fortezi un pic sa-ti amintesti de hotiile cu MAFIA ANRP si UDREA prin dUBAI cum spala banii ca$$$$$$$$H la fel cum era cu platile MICROSOFT....ce porc ordinar acest securist mincinos,el moare de grija firmelor private si a furat MAI MULTE MiLiaRDE DE EURO...asa ca pentru banuti de buzunar
ANONIM
07 Apr 2018

Puslamaua ,se forteaza ca sa si aduca aminte porcariile pe care le afacut ca altfel el nu si aduce aminte Potlogar batran si senil
ANONIM
13 Apr 2018

EL CA EL : CEI 700 DE PARLAMENTARII CE-AU PĂZIT ??? CUM ??? : NR. CONTEAZĂ ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz