2020-08-13 00:46

Traian Băsescu: “VICTOR PONTA, OFIŢER ACOPERIT SIE!”. Meleşcanu, complice!

 |  00:14
Traian Băsescu: “VICTOR PONTA, OFIŢER ACOPERIT SIE!”. Meleşcanu, complice!

“Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofiţer-acoperit al SIE în perioada 1997-2001”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, luni seara, la Realitatea TV. Şeful statului l-a acuzat şi pe Teodor Meleşcanu, fost director al SIE, de complicitate cu Ponta, pentru că nu i-a dat lista cu ofiţerii acoperiţi din Guvern şi astfel l-a ajutat pe premier să-şi ascundă trecutul.

Declaraţiile lui Traian Băsescu despre Victor Ponta, ofiţer acoperit SIE:

- Am făcut o promisiune să vorbesc despre ofiţerul-acoperit şi nu şi-a pus asta în CV

Traian Băsescu: “VICTOR PONTA, OFIŢER ACOPERIT SIE!”. Meleşcanu, complice!
zoom
- Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofiţer-acoperit al SIE în perioada 1997-2001. Putem vedea nişte acte. Este o hotărâre a Guvernului Năstase.  Eu nu intru în detalii şi dacă aş şti că a avut misiuni, nu aş avea dreptul să vorbesc despre misiuni.

- Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituţiei României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greşeală şi serviciul că l-a recrutat.

Traian Băsescu: “VICTOR PONTA, OFIŢER ACOPERIT SIE!”. Meleşcanu, complice!
zoom
- Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleşcanu. Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului. După ce am aşteptat un timp, am deschis o corespondenţă oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofiţeri-acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi. Şi mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Preşedintele cere informaţii despre acoperiţi în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă. Am văzut hotărârea trecută prin CSAT. S-a creat un precedent. Preşedintele a cerut în mod legitim o informaţie unui serviciu secret. Şi mi s-a comunicat că este secret conform HG. E prima dată în istoria României când se întâmplă asta. Eu nu am mai avut încredere în Meleşcanu. A creat un precedent inacceptabil. Preşedintele când este validat, scrie legea, citat din legea secretului de stat. Vina lui Ponta  nu este că a fost ofiţer-acoperit, ci că nu a spus. Uitaţi-vă câţi ofiţeri-acoperiţi sunt şi în Parlament. M-am dus la SIE, am strâns colegiul de comandă al SIE, şi le-am spus că nu îl voi tolera. Discuţia a fost de 30 de secunde. Discuţia a fost în primăvară şi am spus că voi face public acest lucru la momentul în care voi considera.

- Acest lucru era cunoscut deja în tot serviciul. Dacă nu aş fi făcut publică întâmplarea, un alt şef de serviciu ar fi putut crede că dacă a mers în timpul lui Meleşcanu, de ce nu ar merge şi în timpul meu.

- E treaba lui Ponta ce face. Nu cred că se va retrage din cursă (…) Eu ştiu că e mincinos.

- A fost un joc pentru a proteja un coleg de parlament, prieten cu tata - socru (Ilie Sarbu, n.r.), hai să-l acoperim şi pe nepotu', care întâmplător e prim-ministru. Relaţia lui Melescanu cu tata socru a făcut ca Meleşcanu să pună mai presus interesul de a-l proteja pe Ponta.

- Pentru mine Meleşcanu a fost o mare decepţie ca şef al SIE, a făcut politică, a influenţat decizii politice, nu aşa am vrut eu serviciile.

Traian Băsescu: “VICTOR PONTA, OFIŢER ACOPERIT SIE!”. Meleşcanu, complice!
zoom
- Nu ştiu dacă a fost ofiţer acoperit, nu cred.

- Dacă eram candidat din partea PMP, îl băteam pe Victor Ponta. Aş fi vorbit despre ţară. Puneţi pe cineva din echipa dumneavoastră să ia înregistrările mele din 2009. Nu am făcut nicio clipă promisiuni populiste. Am vorbi despre moguli. A apărut generaţia Ghiţă. E mult mai periculoasă. L-am întâlnit o dată. Mi s-a părut extrem de inteligent, discuţia a fost scurtă, este evident că a avut o mare susţinere: l-am găsit cu contracte la , la STS. Vom vedea de unde a avut susţinere. E un tip de lucru care nu trebuia să se întâmple. S-a extins enorm. El acum este convins că pune preşedintele României. Ăsta face politică. Se duce prin instituţii, se răsteşte. E mult mai periculos decât Vîntu. Vîntu furase bani de la populaţie, făcea politică în funcţie de interesele lui financiare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-14Parerea ta...

BINE-NTELES
14 Oct 2014

ca Ponta era acoperitul! A spus-o senatorul Valer Marian, demult!
INTERESANT SI LAUDABIL
14 Oct 2014

este faptul ca se ATINGE de personajul-sef de la RTV - numitul Sebastian Ghita! Ciudat este cum naiba acesta dispare brusc din ORICE peisaj, pierzandu-i-se URMA, intentionat! Am observat cum acest personaj ALUNECA pe langa orice subiect scandalos in care este implicat cu varf si-ndesat! Intentionat este disipat DIN PEISAJ, mai ales de pe orice fel de 'hartie' din spatiul public, dar si al procurorilor! Apare in multe afaceri necurate: INTRALOT, LUKOIL, iata si EADS-ul! Si totusi....ramane ACOPERIT! De cine? De ce? De catre cine?
IN PRIVINTA LUI MELESCANU
14 Oct 2014

Se vede chiar si in campania asta cum a intrat - aparent cu intentii bune, dar inseland, bagand cutite in spatele cui l-a ajutat! O mizerie de om! O cutra batrana nesatula!
BINE-NTELES...
14 Oct 2014

... ca BASE e ofiter DESCOPERIT! Securist sadea! Iar dl. PONTA, care nu a fost si nu este, niciun fel de ofiter, nici colaborator, are mare dreptate cand spune ca Baselu e tulburat! E si normal, cand stie ca-l asteapta ANI GREI DE PUSCARIE!!! Iar pe UDREA, MACOVEI, IOHANNIS, la fel!!!
TULBURATUL
14 Oct 2014

Hâc, sunt Băse, de fapt! Sunt tulburat pt. că am băut prea mult TULBUREL, după ce băusem şi whisky, niţel! La mine, "niţel" înseamnă 2 litri doar.
MARINELU
14 Oct 2014

Si cand te gandesi cati bolnavi psihici mai pun botul la ce spune Gollum.
MANIX
14 Oct 2014

Multumesc dle.Basescu .Acum cand am aflat din cea mai autorizata sursa ca Ponta a luptat din frageda pruncie pentru binele natiei ca asta fac acoperitii de la S.I.E., nu toarna prietenii ,vecinii, neamurile ca altii(stii matale ce vreau sa spun) m-am hotarat sa il votez.Chiar va rog sa mai iesiti la tv.si sa-mi spuneti ce bine imi va fi cu Nutica si dupa turul intai.
INCOGNITO
14 Oct 2014

Băsescu, în mod evident a luat-o razna! Stau şi mă întreb cât mai durează (şi cred că, deloc mult!) până când, ÎN DIRECT, la TV, va începe să urle, să plângă şi, în general, să facă ca toţi dr..., cum se spune. Puţin mai are şi va fi declarat în INCAPACITATE de a-şi mai exercita funcţia de Preşedinte al României, întrucât BLONDA cea "neprihănită" şi whisky-ul băut cu toptanul-tot anul l-au tâmpit iremediabil! Cred că ar cam trebui să se pregătească, deja, dl. Tăriceanu (conform Constituţiei României, Preşedintele Senatului, al doilea om în stat) să preia interimatul până la Alegerile Prezidenţiale din 2 noiembrie 2014 (16 noiembrie dacă va fi necesar şi Turul 2) iar apoi, cum e şi FIRESC, să-şi intre în atribuţii viitorul Preşedinte al României, 100% dl. Victor Viorel PONTA!
PENTRU REDACTIA
14 Oct 2014

ziarului Puterea! Va rog respectuos sa eliminati de pe forum, comentariile personajului oneros, psiho-sociopat care actioneaza sub mai multe denumiri de genul “CAREVA/INCOGNITO/UNUL/ MARINELU” permitandu-si sub anonimat - sa se substituie altor persoane care comenteaza pe forum, urmarind DOAR sa-si satisfaca pofta de jignire la modul cel mai ordinar cu putinta (continuu si agravant), FARA LEGATURA CU SUBIECTELE, in cauza! Abuzul este reclamat pentru postarile cu nr.4,5,6,7,8,9.
APROPO DE SIE!
15 Oct 2014

Daca Ponta e si prim-ministru, si deputat , si fost acoperit acu'dezvelit, tinand locul la Cultura, nu-l tine cumva, si la SIE?! Cine e pus intermar la SIE?
ESTE O ANOMALIE!
15 Oct 2014

1.Melescanu ca sa candideze la presedintie - demisioneaza din cadrul sefiei SIE; 2. Ponta - ca sa candideze la presedintie, nu demisioneaza din f-ctia de Prim-ministru, lucrand pe mai multe canale: ca prim, ca inlocuitor la Cultura; 3. Tariceanu - candidat la presedintie, nu lasa din mana sefia Senatului; 4. Daca la Cultura, tine locul Ponta, cine-l tine la SIE dpdv legal?! Orisicine sau, cineva care este membru in CSAT?
MAMA ANOMALIEI:
15 Oct 2014

Potrivit dezvaluirilor senatorului Valer Marian, reies urmatoarele: 1. Teodor Meleșcanu, referitor la care se vehicula că ar fi fost ofițer acoperit în perioada în care a activat în diplomație înainte de 1989; 2.Ilie Sârbu, despre care foști șefi din DSS spun că ar fi fost, înainte de Revoluție, informator al Securității, cu pseudonimul ”Gigi Marinescu” și apoi ofițer acoperit al CIE (Serviciul de spionaj al Securității) cu misiuni realizate în spațiul occidental (Elveția, Marea Britanie, Republica Federală Germania).
SI-ATUNCI SE PROBEAZA
15 Oct 2014

GRABA alaturi de care cei trei muschetari (Ponta, Tata-socru Ilie Sarbu, alaturi de Melescanu) au PUS-O de-un H.G. care sa le asigure SPATELE fostilor ACOPERITI, dupa cum spune senatorul Valer Marian: "măsluirea de către premierul Victor Ponta și directorul SIE, Teodor Meleșcanu, în combinație cu tata socru Ilie Sârbu, a Hotărârii de Guvern nr. 223/2013, care a avut drept finalitate acoperirea foștilor ofițeri acoperiți, fiindu-le profitabilă la toți trei." ; totul urmand intr-o procedura de urgenta, dupa nicio saptamana dupa ce a fost inlaturat brutal si necolegial de catre tov-ii.de partid, cei trei muschetari simtindu-se amenintati de o eventuala bataie cu FUNIA UDA (Valer Marian + Ohanesian), au purces la acoperirea sigura a propriului dos - in data de 30 aprilie 2013, adoptand Hotararea de Guv.dubioasa nr.223/2013. Rusinica! Chiar daca “fuga-i rusinoasa, dar e (ne)sanatoasa, in cazul de fata”
ION
30 Oct 2014

Toti sunt la fel...numai noi ne contrazicem. Toti vor fura pe rupte cand vor ajunge in varful piramidei...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz