2020-07-08 02:00

Traian Băsescu, la masă cu un informator al fostei Securităţi

 |  19:06
Traian Băsescu, la masă cu un informator al fostei Securităţi

PreşedinteleConsiliului Superior al Magistraturii (CSM), Florica Bejinaru, a declarat,ieri, după discuţiile cu preşedintele României, care a participat la şedinţaCSM, ţinută cu uşile închise, că a fost o întâlnire constructivă, între membricare au acelaşi scop, respectiv ridicarea monitorizării. Întâlnirea de ieri aavut loc în timp ce Asociaţia Magistraţilor din România a reînviat scandalulprivind angajamentul semnat de Florica Bejinaru cu fosta Securitate şi noteleinformative date de aceasta. Pe www.puterea.ro puteţi studia documentelefurnizate AMR de CNSAS.

FloricaBejinaru a precizat că Traian Băsescu nu a făcut reproşuri. "A fost odiscuţie între membri care au acelaşi scop, să perfecţioneze ce este deperfecţionat şi să pună în practică acele recomandări şi, în final, să seridice Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV). A fost o discuţieconstructivă", a spus preşedintele CSM.

Ela subliniat că s-au făcut doar constatări ale progreselor, discuţiile axându-sepe raportul Comisiei Europene, dar atingându-se tangenţial şi "calitateaactului legislativ", care este atributul unei alte puteri. "Nu aufost reproşuri, ci au fost constatări ale progreselor, uneori mai oneste.Trebuie să facem paşi importanţi pentru a pune în practică acesterecomandări", a precizat Bejinaru.

Eaa mai spus că direcţiile de specialitate din Consiliul Superior alMagistraturii vor face o analiză detaliată a conţinutului Raportului CE datpublicităţii marţi, plenul urmând să o dezbată şi să stabilească măsurile deluat pentru remedierea deficienţelor în prima şedinţă din septembrie.

Scandaluldin lumea magistraţilor continuă

AsociaţiaMagistraţilor din România (AMR) readuce în discuţie problema angajamentuluisemnat de actualul preşedinte al CSM cu fosta Securitate. Într-un materialpostat pe site-ul propriu, sunt prezentate demersurile AMR în privinţarevocării din funcţie a Floricăi Bejinaru, precum şi documente relvante înacest sens.

PotrivitAMR, „deşi doamna judecător Florica Bejinaru este în posesia unei hotărârijudecătoreşti irevocabile, adesea invocată, prin care se reţine că nu a făcut"poliţie politică", trebuie subliniat că doamna judecător nu acontestat nici existenţa şi nici veridicitatea angajamentului cu fostaSecuritate, nici faptul că a întocmit note informative cu privire laactivitatea unor persoane, şi nici perioada în care a desfăşurat acesteactivităţi”. Totodată, AMR atrage atenţia asupra faptului că „instanţa nu a analizatfondul cauzei, fiind invocate vicii de procedură”.

Pe18 februarie, AMR a sesizat Consiliul Ştiinţific al Institutului Naţional alMagistraturii (INM), cu privire la propunerea de revocare a Floricăi Bejinarudin funcţia de formator INM, la disciplina Etică şi Deontologie. În data de 20mai, AMR , , solicitând în acelaşi timp ca „în termende o lună (termen care expira pe 20 iunie 2010) să aibă posibilitatea de adepune documente în a căror posesie nu era încă (documente solicitate de laConsiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii)”. Pe 11 iunie,a fost transmis AMR un extras al Hotărârii Consiliului Ştiinţific alINM din data de 18 mai, prin care a fost respinsă propunerea de revocare dinfuncţia de formator INM. Trei zile mai târziu, AMR a solicitat „reluarea discutăriipropunerii de revocare din funcţia de formator a Floricăi Bejinaru, AMRaflându-se în posesia documentelor cu care susţine cererea în faţa membrilorConsiliului Ştiinţific şi dat fiind faptul ca documentele depuse ulterior nu auputut fi expuse în şedinta Consiliului ştiinţific din 18 mai, ele ajungând îndata de 20, acest lucru întâmplându-se şi din cauza necomunicării ordinii de zia şedinţei respective”.

Pentrucă în şedinta Consiliului Ştiinţific al INM a fost respinsă cererea de a serelua discutarea propunerii de revocare, AMR constată că orice demers posibilîn sensul revocării Floricăi Bejinaru din funcţia de formator INM a fostepuizat şi a decis să facă publice documentele (, ) cu care dovedeşte „actele imorale ale doamnei judecătorFlorica Bejinaru”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-12

Mai multe imagini:
Traian Băsescu, la masă cu un informator al fostei Securităţi
zoom
Parerea ta...

VLAD
22 Iul 2010

Nu ma indoiesc de bunele relatii dintre Basescu si tovarasa Florica Bejinaru care au facut parte amandoi din gasca securistilor lui Ceausescu. Basescu avea in plus si gradul de maior de securitate sub acoperile, statut cu care a actioant in Franta ca reprezentat al Romaniei dupa ce a dat foc la 35 nave in portul de la Anvers. Amndoi au ajuns la putere si s-au sprijint reciproc cu ajutorul fostilor securisti care au invadat toate organele puterii dupa asa zisa revolutie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz