2020-07-14 14:21

Transelectrica, tărâmul ilegalităților: pensionari din companie, angajați pe funcții de director tot în companie

 |  16:13
Transelectrica, tărâmul ilegalităților: pensionari din companie, angajați pe funcții de director tot în companie

Pe lângă faptul că Transelectrica a ajuns sa fie condusa numai de pensionari de lux din Ministerul de Interne, mai nou, aceasta companie de interes strategic a statului roman a devenit si locul in care nerespectarea legii este conditie de baza a politicii de management.

Pentru ca in fruntea acestei companii se afla pensionari de lux din Ministerul de Interne, pensionarilor din alte categorii, angajati pe functii mari in Transelectrica li se permite sa incalce legea. Ba mai mult sunt rasplatiti cu functii importante.

Concret, este vorba despre Stefan Țibuliac, fost director la Direcția exploatare, mentenanță și dezvoltare RET (DEMD RET) , personaj care, de mai bine de 1 an de zile este oficial pensionar, culmea! iesit la pensie tot din Transelectrica, dar care a continuat sa ocupe aceasta importanta functie, desi legea si prevederile Codului Muncii spun clar ca in momentul in care esti pensionat dintr-un sistem, Contractul Individual de Munca se desface automat. Evident ca la Transelectrica nu s-a facut acest lucru cu CIM-ul lui Stefan Țibuliac, proaspatul pensionar continuand sa ocupe functia de director la DEMD RET. Cand redactia noastra a intrat in posesia acestor informatii, am transmis solicitari de presa catre Transelectrica si Casa de Pensii Botosani ( Țibuliac este rezident in judetul Botosani)  pentru a ne confirma statutul de pensionar al acestui om precum si faptul ca Transelectrica incalca legea cu buna stiinta mentinand angajat, si intr-o functie atat de importanta, un pensionar. Niciuna din cele doua institutii, nici Transelectrica si nici Casa de Pensii Botosani nu ne-au raspuns la solicitarile noastre de presa, invocand faptul ca aceste informatii referitoare la directorul Stefan Țibuliac din Transelectrica, nu ar fi de interes public. Statutul de pensionar al lui Țibuliac este confirmat chiar de propria lui declaratie de avere postata pe site-ul Transelectrica. (vezi foto)

Dupa cateva saptamani de cand redactia noastra a facut aceste solicitari de presa, conducerea Transelectrica il numeste pe Țibuliac manager la aceeasi directie, de data asta la nivel regional, la o sucursala a Transelectrica de la Bacau, continuand sa sfideze prevederile legale care interzic in mod categoric unui pensionat din Transelectrica sa aiba in continuare Contract Individual de Munca in vigoare, in aceeasi companie de stat.

In concluzie, modul in care conducerea Transelectrica il protejeaza si io favorizeaza pe acest Stefan Țibuliac - pastrandu-l in functie de manager sau director, desi el este pensionar si este interzis prin lege, este extrem de reprezentativ pentru cum intelege Catalin Nițu - si el pensionar de lux, dar din Ministerul de Interne, directorul general al Transelectrica, sa conduca aceasta companie ca pe feuda proprie, acolo unde boierii isi rasplateau generos argatii care ii deserveau bine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-25

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz