2020-02-23 03:53

Trei copii, găsiţi cu certificatele de naştere în mână pe peronul Gării Bârlad

 |  12:11
Trei copii, găsiţi cu certificatele de naştere în mână pe peronul Gării Bârlad

Trei copii cu vârste cuprinse între nouă şi 13 ani, cu domiciliul în Galaţi, au fost găsiţi de către poliţişti, vineri dimineaţă, cu certificatele de naştere în mână, pe peronul gării din Bârlad, fiind luată urgent măsura internării lor într-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui.

Potrivit declaraţiilor date poliţiştilor bârlădeni, cei treicopii, doi băieţi şi o fată, au fugit de acasă, dintr-o comună dinjudeţul Galaţi, din cauza problemelor existente în familie,provocate de tatăl lor care obişnuia să consume frecvent băuturialcoolice.

"Minorii se aflau pe peronul Gării Bârlad cu intenţia de aajunge cu trenul la o mătuşă de-a lor, undeva în judeţul Călăraşi.De altfel, până în Gara Bârlad, cei trei copii au ajuns tot cutrenul, fiind observaţi singuri pe peron, la ora 3.00, de cătrepoliţiştii care patrulau prin zonă", a declarat, vineri, pentrucorespondentul MEDIAFAX Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt alInspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Pentru rezolvarea situaţiei şi cazarea lor temporară, poliţiştiiau sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi ProtecţiaCopilului (DGASPC) Vaslui, instituţie care a luat imediat măsuraprovizorie de a-i interna pe cei trei minori în Centrul de Primireîn Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi ExploatatBârlad.

"Noi am înştiinţat colegii de la Direcţia pentru ProtecţiaCopilului Galaţi pentru a veni şi prelua cei trei minori, având învedere că au domiciliul pe teritoriul judeţului vecin. Ei sunt ceicompetenţi să facă şi ancheta socială la familia celor trei copiipentru a vedea dacă este vorba de vreo formă de neglijare sau abuzasupra lor. Iniţial, noi ne-am gândit că au fost abandonaţi, avândîn vedere că aveau certificatele de naştere asupra lor", a precizatIrina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Până la preluarea lor de către DGASPC Galaţi, cei trei copii vorbeneficia, în centrul specializat din Bârlad, de consilierepsihologică din partea asistenţilor sociali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine