2020-07-10 03:32

Tun de CENTENAR. Cum s-au sifonat peste 31 de milioane de euro. Cine răspunde?

 |  11:53
Tun de CENTENAR. Cum s-au sifonat peste 31 de milioane de euro. Cine răspunde?

Nereguli grave la Ministerul Culturii! Un raport al Curţii de Conturi a scos la iveală detaşări ilegale făcute de la firme private, pe salarii uriaşe. Sindicaliştii din minister au făcut public documentul și spun că printre cei care au obţinut câştiguri uriaşe în acest fel au fost și coafeze.

Detașările din mediul privat au avut loc în anul 2017, după cum reiese din Raportul Curții de Conturi.

Guvernul de atunci, prin Secretariatul General, a alocat 150 de milioane de lei pentru marcarea a 100 de ani de la Marea Unire și a înființat Departamentul Centenar, care să gestioneze banii.

Selecția celor care au făcut parte din acest departament preluat apoi de Ministerul Culturii a fost făcută strict de Secretariatul General al Guvernului. A funcționat din august 2017 până în martie 2019, timp în care s-au perindat 53 de angajați pe 21 de posturi. Salariile lor au fost cuprinse între 6.600 și 13.500 de lei brut pe lună.

Neregulile au ieșit la iveală în urma unui audit al Curții de Conturi asupra contului anual de execuţie a bugetului de stat pentru anul 2018.

Raportul, făcut public de Sindicatului "Culturalia", a scos la iveală faptul că printre angajații cu salarii uriașe au fost și hair styliști detașați de la firme, iar câștigurile acestora depășeau cu mult cei 5.000 de lei, limita salarială din Ministerul Culturii, după cum susțin sindicaliștii.

Doi dintre foștii miniștri ai Culturii din perioada vizată de controlul Curții de Conturi au precizat pentru TVR că nu au avut nicio legătură cu această situație.

O situație asemănătoare a fost descoperită și la Ministerul Agriculturii. Coafeze, polițiști, dar și alte persoane care lucrau în mediul privat, fără studii de specialitate, au fost detașate în minister și în instituţiile subordonate.

De la începutul anului, guvernul Orban a interzis însă detașările din mediul privat la stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-25Parerea ta...

VESELIE
25 Ian 2020

Vai de cultura si traditia Romanesca ! Ce cultura ? Ce patriotism cand romanul este si a fost alungat peste hotar. Derbedei neamului sunt mandri si iubesc tara ro' pentru-ca o mai pot fura.
CAPUSE
31 Ian 2020

Daca te uiti la ministerul lor , vezi o gramada fara numar , de aparate aier conditionat . La fereste . Nici nu se poate numara imensitatea . Oare cit curent consuma ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz