2019-11-17 17:56

Tun financiar cu dedicație, la Metrorex: 16.000.000 de euro pentru salubrizarea metroului

 |  14:03
Tun financiar cu dedicație, la Metrorex: 16.000.000 de euro pentru salubrizarea metroului

Societatea Comercială de Transport cu Metroul București "METROREX”, condusă acum de către Dumitru Șodolescu - omul impus de către actualul ministru Transportuilor, Lucian Sova -, a încredințat salubrizarea stațiilor și a trenurilor de metrou unei firme controversate, la o sumă astronomică.

Astfel, conducerea Metrorex a atribuit pentru 4 ani serviciile de curățenie, igienizare și colectarea gunoiului menajer, prin licitație pe SEAP cu un singur ofertant, firmei Libro Events SRL din Cernica, județul Ilfov. Suma pe care Metrorex o va deconta către firma din Cernica este de 73.149.055, 68 de lei, adică aproximativ 16.000.000 de euro, ceea ce înseamnă 4.000.000 de euro pe an, circa 333.000 de euro pe lună. Trebuie precizat că, în 2014, Libro Events a semnat primul contract de salubrizare cu Metrorex, după care și-a schimbat domeniul de activitate. Dacă, pană atunci, Libro Events avea ca domeniu principal de activitate adiministrarea bazelor sportive și catering, după ce au câștigat contractul de salubrizare cu Metrorex, patronii firmei de catering s-au specializat în activităti generale de curățenie interioară a clădirilor. La Registrul Comerțului, SC LIBRO EVENTS SRL figurează cu doi acționari: Georgiana Ivan (21%) și Alexandru Cristian Micu „MAC” (79%). Însă aceasta este o societate redenumită, firma purtând în trecut numele de „AMMA GENERAL STORE”. În spatele acestui paravan se află, conform informațiilor din spațiul public, Mihaela Neagu („MIKY”), personaj despre care se spune că inițial ar fi fost operator la o benzinărie din Lehliu. După ce Mihaela Neagu a devenit om de afaceri, conform acelorași informații vehiculate în spațiul public, ea ar fi fost instalată ca director la Complexului Sportiv Olimpia, entitate aflată  în subordinea Autoritătii Naționale pentru Sport și Tineret. Se pare că numirea ei venit ca urmare a faptului ar fi fost o apropiată a Monicăi Iacob Ridzi, fostul ministru a Tineretului și Sportului, și a controversatului fost secretar general al aceluiași minister, Corvin Nedelcu, fost aghiotant al lui Teodor Stolojan. În urma unui audit făcut în 2013, care a scos în a evidență o sumedenie de nereguli financiare girate de Mihaela Neagu, inclusiv faptul că în direcționat banii complexului Olimpia către societatea pe care o patrona din umbră, AMMA GENERAL STORE SRL, ea fost înlăturată din funcția de conducere. Mai mult, aceeași Mihaela Neagu a fost protagonista unui dosar la DNA care avea ca obiect exact evaziunea făcută ca fostă șefă a Complexului Olimpia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-08Parerea ta...

RO STAT MAFIOT
09 Aug 2018

De anul viitor, nimeni nu mai poate angaja un parlamentar fără să-i plătească un salariu lunar de 14.000 de lei plus bonuri de masă valabile la un restaurant de lux unde au homar în meniu. Membrii legislativului au votat o lege prin care se impun salarii minime speciale pentru parlamentari, astfel încât angajatorii să nu mai profite de vulnerabilitatea lor și să-i pună să muncească pe nimic. ”Mulți parlamentari au de întreținut adevărate fiefuri în teritoriu. Vile, mașini care consumă mult, grădinari și bone pentru copii, paznici și ziariști aserviți din presa locală. Cum să plătești toate astea când câștigi un salariu de mizerie, de nici două mii de euro, ca ultimul IT-ist?”, se întreabă deputatul PSD Nicolae Fătălău. Ministrul Finanțelor confirmă spusele lui Fătălău. Eugen Teodorovici atrage atenția că mulți parlamentari trăiesc în lux de azi pe mâine și că au permanent teama că ar putea ajunge în stradă, pentru a-și căuta un job normal, ca toți plebeii. ”Nu vă doresc să treceți prin ce trec ei. Voi sunteți oameni săraci, vă doare la bașcheți. Nu știți cum e să ai trei milioane de euro într-un cont și să te gândești că mâine s-ar putea să nu-i mai ai, pentru că începe DNA o anchetă și descoperă că banii tăi au o sursă ilicită”, a mai spus Teodorovici. Teodorovici a mai atras atenția că, din cauza situației tensionate din țară, mulți parlamentari pur și simplu se tem să mai ia șpagă: ”Avem proiecte blocate, drumuri care nu se mai construiesc, autostrăzi rămase în stadiu de proiect. E nevoie de puțină înțelegere din partea procurorilor pentru a le debloca. Pentru moment, am încredere că protecția socială a parlamentarilor va rezolva problema, dar ne trebuie o soluție pe termen lung”, a declarat ministrul.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray