2020-04-07 09:02

Tun financiar de proporții la CFR Călători. Directorul Valentin „Smart” Dorobanțu, tranzacție cu cântec de 28.000.000 de euro

 |  08:00
Tun financiar de proporții la CFR Călători. Directorul Valentin „Smart” Dorobanțu, tranzacție cu cântec de 28.000.000 de euro

PUTEREA a semnalat de mai mutle ori că directorul general Valentin Dorobanțu, zis și „Smart”, impus la conducerea CFR Călători de PSD, depune eforturi serioase să tragă pe linie moartă compania pe care o conduce. Astfel, „Smart” Dorobanțu a pregătit un tun financiar de proporții la CFR Călători, compania pe care o conduce.

Achiziție cu dedicație 

De câteva săptămâni, în conturile CFR Călători a intrat suma de 154.000.000 de lei, adică circa 33.000.000 de euro, ca urmare a recapitalizarii societății. Dar, imediat după ce a văzut acești bani în cont, directorul general Valentin „Smart” Dorobanțu a decis să achiziționeze șapte automotoare de la Electroputere VFU Pașcani, fostă Remar Pașcani, societate deținută de grupul Grampet. Astfel, Dorobanțu a trecut în caietul de sarcini condiția ca CFR Călători va achiziționa cele șapte automotoare de la Electroputere VFU Pașcani la prețul de circa 4.000.000 de euro fiecare, adică o sumă totală de 28 de milioane de euro. Numai că, potrivit legislației în vigoare, CFR Călători nu putea achiziționa automotoare decât prin intermediul Autorității de Reformă Feroviară (ARF) din cadrul Ministerului Transporturilor, ceea ce nu s-a întâmplat. Rămâne un mare semn de semn de întrebare cum a dat Consiliul Concurenței aprobare pentru achiziționarea acestor automotoare, în condițiile în care tranzacția a fost clar pe lângă lege. Rămâne de văzut dacă Corpul de control al noului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, va reuși să descopere ingineria țesută de „Smart” Dorobanțu pentru achiziționarea celor șapte automotoare, mai ales că mai multe persoane din companie au refuzat să semneze pe documentele acestei afaceri. 

„Smart” Dorobanțu, scanat de Poliţie și DNA

 

Trebuie precizat că Valentin Dorobanţu a fost botezat de ceferişti „Smart", pentru şmecheriile pe care le-a regizat în zona transportului feroviar de călători, fapt pentru care a intrat în vizorul procurorilor DNA şi al Poliţiei Române. Pe 14 februarie 2014, fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, şi-a însuşit constatările şi măsurile menţionate în Raportul întocmit de echipa de control a MT, privind ilegalităţile regizate de Valentin Dorobanțu la CFR Călători SA, şi a sesizat Direcția Naţională Anticorupţie şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-22Parerea ta...

BANII, BANI SI BANI
22 Noi 2019

POMANĂ CU AZBOCIMENT CANCERIGEN LA TRENURILE SECOND HAND ? "În ultimii patru ani nu a fost niciun vagon reparat. Facem transport cu automotoare vechi, înțelegem ca unele sunt si cancerigene pentru ca sunt tapetate cu azbest”
CUC
22 Noi 2019

Dorobantu out, hai acasa vere ca ti- ai facut safteaua.Sa vedem cu DNA -ul cum ramane.Haidi pa tu.!!!!
ION I IONESCU
22 Noi 2019

Nu numai la Calatori a dat tepe, la CFR infra a falsificat documente ca o anumita firma sa câștige licitația Brasov Sighișoara deși nu avea referințe. In mod miraculos aceea firma a apărut in instanta cu referințe de la ... CFR semnate de Dorobanțu deși fuseseră descalificați chiar de CFR . Când situația a început sa miroasă s-a mutat la Călători ... Valaore contract 380 milioane eur.
IOANA
22 Noi 2019

What? Si CUC l a pus director general la Calatori? Pai nu ti este rusine bai Dorobantule? Ba, stii ca ai tupeu? Si Titi Preoteada care a fost director general adjunct tehnic la CFR SA nu stie de treaba asta? Pai se poate dle Titi? Hai ca mai e putin si se revigoreaza DNA ul. Ia sa vezi cum o sa dai cu subsemnatul stimabile Dorobantu.Tic, Tac, Tic, Tac.
BUDIGAI
23 Noi 2019

Un fleac . V am ciuruit . Desfintam CFR , mergem in 4 labe
PRECUP CRISTIAN
23 Noi 2019

Sa plece din fruntea CFR CĂLĂTORI este un mitocan A DUS LA SAPA DE LEMN CFR CĂLĂTORI.
VASILE DIDILA
28 Noi 2019

AUTOMOTORUL CU PRICINA A PICAT PRIMELE PROBE LA INEL fAUREI, PINA LA AUTORIZARE TSI PE CARE NU LE VOR LUA NICIODATA VOR TRECE ANI SI PRESIUNI DE LA TIGANII DIN TOFLEA LA CARE SMART DOROBANTU ESTE SLUGA IN CASA. aCUM SMART A REUSIT SA TREACA TOATE REPARATIILE DE LOCOMOTIVE LA RELOC, UNDE UN SPECIMEN SIMILAR LA CARACTER(GRATIELLE KALIN) FORTEAZA REALITATEA RECLAMIND TOT CE MISCA. sMART AL CARUI CREER NU ARE GREUTATEA NORMALA, PRODUCE NUMAI IDEI PENALE CARE MULTUMESC FRATII gRUIA STOICA SI VASILE DAR SI PE TATAL gHE RADUCAN.iNTREBAREA ESTE CUM cARMEN POPESCU ALTEORI SEVER DE CORECTA SI PAPUSA GONLABILA TIMIS BOGDAN ZIS MESERIE TE HALESC CA PE O FECALA.AU ADMIS PORCARIA FLAGRANTA. PROCURORII OARE SUNT DELIBERAT NEATENTI?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine