2019-05-26 01:07


Tupeu de baron local. Gheorghe Flutur plătește avocați din bani publici ca să-l scape de DNA în procesul gropii de gunoi de Pasul Mestecăniș

 |  13:26
Tupeu de baron local. Gheorghe Flutur plătește avocați din bani publici ca să-l scape de DNA în procesul gropii de gunoi de Pasul Mestecăniș

Președintele Consiliului Județean Suceava, baronul PNL Gheorghe Flutur, este disperat să dea în folosință cât mai repede groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș, mai exact din comuna Pojorâta.

Dar, în același timp, este preocupat permanent să “țeasă” cât mai multe aranjamente pe banii sucevenilor prin care să iasă basma curată din această afacere pe care a nășit-o în 2011, dar care, de anul trecut, este scanată la greu de către DNA. Mai mult, cu un tupeu ieșit din comun. Flutur a angajat, în octombrie 2018, cu 120.000 de lei din caseria C.J. Suceava, casa de avocați “Stoica&Asociații” a fostului ministru liberal al Justiției, Valeriu Stoica, că să-l apare în procesul pe care-l are cu localnicii din Pojorâta care se opun ca Mestecănișul să ajungă o uriașă groapă de gunoi. În plus, după ce a dat 120.000 de lei casei de avocați din București, Flutur a convocat, la începutul acestui an, o ședință extraordinară a CJ Suceava doar pentru a mai da încă vreo 12.000 de lei firmei controlate de Valeriu Stoica pentru achiziționarea  unor “servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare a Consiliului Județean Suceava în dosarul 3050/1/2018, înregistrat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție”. Adică, Flutur a plătit circa 30.000 de euro unor avocați ca să-l apere împotriva locuitorilor din Pojorâta, dar și de DNA. Tupeu, nu glumă!

 

Plângere penală la DNA pentru fals, abuz în serviciu, utilizare frauduloasă a fondurilor europene 

 

 

În aprilie 2011, Gheorghe Flutur, în calitatea sa de președinte al CJ Suceava, a semnat cu reprezentanții Comisiei Europeane contractul de finanţare pentru ecologizarea deşeurilor din Suceava.

Ulterior, pe 25 ianuarie 2013, a fost parafat contractul de 6,3 milioane de euro fără TVA. Semnatarul contractului de amenajare a gropii ecologice de gunoi de la Pojorâta a fost Cătălin Nechifor, președintele CJ Suceava din vremea aceea, în prezent deputat Pro România. Însă, licitația pentru proiect a fost începută de Gheorghe Flutur, iar  Primăria Pojorâta a alocat terenul pe care Consiliul Județean Suceava l-a cerut pentru a putea construi groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș. Dar, de anul trecut, presiunile președintelului Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au început să fie tot mai mari asupra localinicilor, dar si asupra unor instituții de stat implicate în finalizarea acestei afaceri extreme de controversate. Numai că, localnicii nu s-au speriat de amenințările lui Flutur și nici nu vor să audă de o groapă de gunoi în inima Bucovinei. Între timp, în ajutorul localnicilor a venit, anul trecut, o casă de avocatură din Cluj, care a depus plângere penală la DNA împotrivă autorităților din Suceava, Iași și Bacău pentru fals, abuz în serviciu, utilizare frauduloasă a fondurilor europene și încălcarea legislației mediului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-29

TAGURI: flutur, pojorata, mestecanis, groapa de gunoi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FANEL
29 Ian 2019

Hotia, boala transpartinica . Traiasca CCR !
F(L)UTURA-ș, NUMAI
29 Ian 2019

ai aripioare? Dacă ți le ARDEA cine trebuia/era abilitat s-o facă...numai haleai din banul public ca să fii făcut scăpat, javră portocalie penală! Ce baftă pe voi, CRETINO-RETARDAȚILOR CĂ ROMÂNII NU VĂ PRIND SĂ VĂ DEA LA MOACĂ! SĂ VĂ CALCE PE CAP, CA PE ȘERPI, PÂNĂ VĂ IESE CREIERUL ĂLA BOLNAV ȘI PERVERS PE CIMENT!
ANONIM
29 Ian 2019

Scarba asta este deal lui chioretele ala seful hotilor Hotii cu hotii
ANONIM
30 Ian 2019

Fera '' pentru ca pot'' asa a afirmat un cretin cu cap de p... la din mafia psd.
ANONIM
03 Feb 2019

Pai ,pestele de la cap se impute Daca blana domneasca este din piei de oaie ,atunci judecatorii fiti siguri ca despoaie(parca asa scria o data poetul,si cat adevar spunea)
ANONIM
28 Feb 2019

iohannus este domnul tarii care jupoaie copii pentru organe ,case de la romani in toiul iernii bani publici de la aeroport Are 49 de dosare toate albite de taica lazar
Random imageUltimele stiri


STARBAG