2020-06-05 23:22

ULTIMA ORĂ. Un șef din Poliţia Olt, DEMIS în urma neregulilor în cazul fetei ucise în Caracal

 |  18:20
ULTIMA ORĂ. Un șef din Poliţia Olt, DEMIS în urma neregulilor în cazul fetei ucise în Caracal

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat, vineri, că l-a destituit din funcție pe inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Cristian Voiculescu, care era împuternicit pe această poziție, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal, transmite Mediafax.

Anterior a apărut informaţia că a fost destituit din funcţie şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, corecţia fiind că a fost demis adjunctului IPJ Olt, şi nu a şefului, aşa cum era menţionat.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a anunţat, vineri, că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziţie, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

"Colegul meu de la dispecerat l-a informat pe inspectorul şef, inspectorul şef a luat măsurile astea şi a greşit pentru că nu a raportat mai departe. Pentru asta l-am şi destituit astăzi. Pe împuternicitul de la comanda Inspectoratului Olt", a declarat Ioan Buda, la Antena 3.

Ulterior, şeful Poliţiei Române a precizat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de Nicolae Eugen Alexe, cel care deţinea funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împuternicit pe această funcţie.

Şeful Poliţiei Române a aunţat că poliţiştii de la Caracal au aşteptat ordinul procurorului, care era şeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenţii puteau interveni în orice moment, odată ce ştiau locaţia. „Poliţia şi cu Parchetul, care erau ajuns acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineaţa”, a afirmat Buda, la Antena 3.

Şeful Poliţiei Române a mai declarat că poliţiştii puteau să intre de la ora 3 noaptea în locuinţa suspectului. „Putea (Poliţia – n.r.) să intre în ael domiciliu, dacă aveam indicii corecte cu privire la sechestrarea unei persoane”, a mai declarat Buda, care a precizat că se află în drum spre Caracal.

„Există un vid legislativ, şi acest vid legislativ, şi tocmai de aceea am spus că atunci când am făcut acel proiect de lege privind dispăruţii, ne-am gândit la acest vid legislativ, pentru că avem în jur de 7.000 de dispăruţi, anual”, a mai declarat, vineri, Ioan Buda, la Antena 3.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine