2019-10-23 21:48

Ultimul bebeluş ars la maternitate a fost externat. Din punct de vedere medical, cazul Giuleşti este rezolvat, dar ancheta penală bate pasul pe loc

 |  19:18

Ultimul bebeluş dintre cei care aufost trataţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" în urma incendiuluide la Maternitatea Giuleşti a fost externat, ieri, iar starea sa este bună.

Managerul spitalului, doctorul DanEnescu, a spus că fetiţa a ajuns la greutatea de aproape două kilograme şi sesimte bine. Potrivit medicului, rănile bebeluşului s-au vindecat prin tratamentmedicamentos, nefiind necesare intervenţii chirurgicale.

"Am ştiut de la început că vaînvinge suferinţa prin care a trecut, pentru că, deşi foarte mică, arăta multăambiţie. Vindecarea acestor micuţi este cea mai fericită reuşită a cariereimele în care am tratat şi vindecat mii de copii în stare gravă", adeclarat managerul spitalului. El a adăugat că marţi, când gemenii răniţi înincendiul de la Giuleşti au venit la control, aproape i-a venit să plângă. "Măuitam la ei şi îmi venea să plâng. Pot spune că se întâmplă mai rar, după ceîntr-o viaţă întreagă ai trăit momente grele. Totuşi, este o mare emoţie pentrumine şi echipa mea că am reuşit să salvăm viaţa unor micuţi aproape carbonizaţipe anumite porţiuni din corp, în faza intrauterină. Vorbesc despre fazaintrauterină pentru că vorbesc despre copii născuţi prematur, aşa cum suntconsideraţi în literatura de specialitate", a mai povestit Dan Enescu.

Din Spitalul "GrigoreAlexandrescu" au fost externaţi toţi cei cinci bebeluşi care ausupravieţuit incendiului din 16 august izbucnit la Maternitatea Giuleşti, înSecţia Terapie Intensivă prematuri. Alţi şase copii au murit în urma tragediei.

Procurorii au primit raportul deexpertiză tehnică întocmit de experţii Institutului Naţional deCercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă. "Concluziileacestuia sunt în sensul că incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie-TerapieIntensivă pentru nou-născuţi s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecheruluice alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind deci una de naturăelectrică", a informat PICCJ.

În dosarul deschis în urmaevenimentului, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărireapenală faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cusupravegherea bebeluşilor în după-amiaza zilei de 16 august, precum şi faţă deşeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, şi AdrianIoan Toma, şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, acuzat deneglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave. FlorentinaCîrstea a fost arestată în 24 august.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray