2019-08-17 13:51

Un adolescent ROMÂN în vârstă de 15 ani a fost REȚINUT pentru propagandă TERORISTĂ

 |  13:40
Un adolescent ROMÂN în vârstă de 15 ani a fost REȚINUT pentru propagandă TERORISTĂ

Un tânăr român în vârstă de doar 15 ani a fost reținut vineri de DIICOT pentru propagandă teroristă. Puștiul ar fi contactat susţinători ai organizaţiilor teroriste pentru a convinge şi atrage noi adepţi. Totodată, adolescentul cu pricina a dezvoltat planuri de atacare a unor obiective de interes şi a civililor.

„ La data de 22.06.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M.T.E., în vârstă de 15 ani, pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. (...) În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna septembrie 2017 şi până în prezent, inculpatul s-a implicat activ în contactarea unor susţinători ai unor organizaţii teroriste active in Orientul Mijlociu, cetăţeni români şi străini, în scopul promovării sistematice a ideilor şi doctrinelor specifice entităţilor teroriste menţionate, cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi. Inculpatul a accesat site-uri şi forumuri care promovează ideologia extremistă, elogiază crimele realizate de organizaţiile teroriste, susţin stabilirea statului guvernat după principii extremiste şi a diseminat materiale, inclusiv violente, care susţin cauza acestuia”, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai arată că adolescentul şi-a manifestat intenţia de a participa la luptă alături de organizaţiile teroriste, exprimându-şi ideea de a călători în zonele de conflict.

„S-a instruit şi a pus la dispoziţia altor persoane materiale de instruire cu privire la producerea de dispozitive explozive improvizate şi utilizarea armelor în vederea realizării de atacuri teroriste. Pe toată perioada desfăşurării activităţii infracţionale, inculpatul şi-a manifestat intenţia de a folosi mijloace de natură a pune în pericol viaţa, integritatea corporală şi sănătatea persoanelor, scop în care a dezvoltat planuri de atacare a unor potenţiale obiective de interes, precum şi a civililor. La data de 21.06.2018, cu ocazia celor două percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Bucureşti au fost găsite şi ridicate documente, obiecte şi materiale de propagandă, precum şi sisteme informatice, ce fac obiectul infracţiunilor cercetate”, mai scrie DIICOT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-22Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
22 Iun 2018

UN TERORIS ADEVARAT ESTE IORDACHE . ARE FINUL - ROCO - DIN CARACAL LIBANEZ LA ORIGINE . A FURAT TOT ORASUL , DAR SI PUSCARIAS CONDAMNAT SI ESTE SI DIN FAMILIA LUI . VREA SA DEA LEGI SA IL SCAPE
TRADATORI DE TARA
22 Iun 2018

ADEVARATI SINT IN PARLAMENT SI SERVICI , CARE AU ASISTAT LA DISTRUGEREA TARI , PENTRU O LEAFA DE CIUBUC . NU NE VINDEM TARA , O DISTRUGEM NOI ,INTENTIONAT . EI JOACA TURCA SI TARA SE DUCE DE RIPA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray