2020-08-04 21:16

Un deputat PNL a fost condamnat la trei ani de ÎNCHISOARE cu suspendare pentru CORUPȚIE

 |  14:55
Un deputat PNL a fost condamnat la trei ani de ÎNCHISOARE cu suspendare pentru CORUPȚIE

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat de ÎCCJ la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Voicu este acuzat de procurorii DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil, scrie Mediafax. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

„Condamnă pe inculpatul Voicu Mihai Alexandru la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. (...) Suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani”, arată Înalta Curte.

Mihai Voicu a fost trimis în judecată, în decembrie 2017, de procurorii DNA, pentru că, în calitate de preşedinte al unei organizaţii judeţene de partid şi vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice la nivel naţional, beneficiind de ajutorul lui Mogoş Dan Lucian Ştefan (secretar general), şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea determinate de funcţiile deţinute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale.

„Concret, „donaţiile” respective condiţionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susţinerea politică pentru ocuparea unei funcţii de conducere într-o instituţie publică. Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizaţiei de partid au fost determinaţi să remită diverse sume de bani (între 5.000 – 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei. Din această sumă de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folosiţi la achiziţionarea de materiale promoţionale ce urmau a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012. Din această sumă, în realitate au fost folosiţi în scopul menţionat mai sus doar 24.873 lei, restul fiind însuşiţi de inculpatul Enea Constantin Cosmin prin intermediul SC Coliseum SA.”, preciza DNA la acel moment.

Foto: România TV


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-20

In legatura cu acest articol...

DNA face RAVAGII în politică: Fost lider PNL, pus sub ACUZARE pentru fapte de corupție

LOTO 20 IUNIE. Rezultatele extragerilor LOTO 6/49, NOROC, JOKER, NOROC PLUS, LOTO 5/40 și SUPERNOROC

TRAGEDIE în Prahova. Un copil s-a înecat într-o BALASTIERĂ

Klaus Iohannis RUPE TĂCEREA. Cum răspunde propunerii de a deveni PREȘEDINTE al Consiliului European

ȘOC în fotbal: Antrenorul Luis Enrique a DEMISIONAT de la naționala Spaniei!

Iohannis a DECIS: România va avea un Registru național al INFRACTORILOR sexuali
Parerea ta...

TINA
21 Iun 2019

Nu este o stire,majoritratea isi platesc intrarea in viata politica...Este si motivul principal al lipsei de competenta in gestionarea problemelor Romaniei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz