2019-07-18 14:37

Un fost ministru de INTERNE, condamnat definitiv la închisoare. Despre cine este vorba și câți ani va sta după gratii

 |  16:49
Un fost ministru de INTERNE, condamnat definitiv la închisoare. Despre cine este vorba și câți ani va sta după gratii

Fostul ministru de Interne în guvernarea Boc, Gabriel Berca, a fost condamnat joi, definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Iniţial, Gabriel Berca a fost condamnat în mai 2016 de Curtea de Apel Bacău la trei ani de închisoare, pedeapsă scăzută la doi ani prin decizia Instanţei supreme, informează Agerpres. În acelaşi dosar, fostul deputat Mihai Banu a primit trei ani şi jumătate închisoare cu executare, tot pentru trafic de influenţă. De asemenea, Lucian Banu, fiul lui Mihai Banu, a rămas cu pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă. Instanţa supremă a menţinut dispoziţiile sentinţei pe latură civilă date de Curtea de Apel Bacău, respectiv confiscarea a câte 92.500 de euro de la Gabriel Berca şi Mihai Banu, iar de la Lucian Banu a sumei de 150.000 de lei. Procurorii DNA susţin că, în perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, prin intermediul lui Mihai Banu, Gabriel Berca a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru partidul din care făcea parte, de la omul de afaceri Viorel Rusu (denunţător în dosar) suma totală de 185.000 euro, pentru ca, în calitate de senator şi preşedinte al PDL Bacău, să intervină pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării unei sume de bani către Primăria comunei Ardeoani, din judeţul Bacău. Banii erau necesari pentru achitarea unor lucrări de construcţii, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri. Conform DNA, în aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, Mihai Banu a pretins şi primit, în mai multe tranşe, tot de la Viorel Rusu, suma de 220.000 euro, bani folosiţi atât pentru sine şi pentru Gabriel Berca, cât şi pentru partidul din care făceau parte. La solicitarea lui Mihai Banu şi a fiului său, Lucian Banu, din cei 220.000 de euro, suma de 150.000 lei a fost remisă de omul de afaceri sub pretextul achiziţionării unui teren. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-14Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Dec 2017

TOt GUVERNUL BoK-poK era compus numai din INFRACTORI si MAfioti.....cum ramane cu UDREA...Dragnea....Ghita..Ponta..Bogdan DRagoi...Odette Nestor...proasta HArvard-petrescu a lui ponta implicati in toate potlogaiile mafiote....vezi afacerea NOVOMATIC AUSTRIA si LOTERIA ROMANA..o frauda de peste UN MILIARD DE EURO cu PACANELELE NoVOMATIC puse ILEGAL LA LOTERIE ca si "VIDEOLOTERIE".....si taxe de licenta .....ZeRO....iar banii spalati si trimisi cu geamantanele CASH in banci straine la mafiotii SILBERSTEIN-GHITA-UDREA-NOVOMATIC AUSTRIA...............vezi multiplele fraude cu MICROSOFT......vezi escrocheriile facute de UDREA ca si ministrul al "dezvoltarii" cu BICA si TopoLiCEANU...si la ANRP......numai porcarii si fraude de pESTE 10 MILIARDE DE EURO in guvenul penal BOK-pOK
GOGU
14 Dec 2017

Nu asta era cu gura pana la urechi ca basescu este cel mai cel ....si nu el era cel mai tare din parcare ??? Ii doresc cat ai multe pachete la spate si vizite la gurita
LIBERTATE
15 Dec 2017

Singura solutie sa se intre peste acesti infractori in parlament si in guvern.tudose si misa pune taxe aberante.cica si babaciunea senila de la mediu vrea taxa .va dati seama in ce stadiu de hotie si incompetenta este acest guvern.0km autostrazi nici o realizare in 2017.dupa introducerea supraaccizei la carburanti consumul a scazut asa ca misa a luat-o in gura.tir -urile alimenteaza in bulgaria si serbia.lucru clar si dovedit.numai minciuni. de luni trebuie intrat peste ei in timpul saptamanii ziua. pana de craciun ar fi bine sa scapam de aceste animale.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray