2020-04-07 13:03

Un preot din Buzău a vopsit crucile din cimitir pentru a le numerota | VEZI GALERIE FOTO

 |  17:28

Localnicii dintr-un sat din Judeţul Buzău sunt revoltaţi după ce preotuldin parohie a găsit o soluţie probabilunică de a “pune ordine în cimitir. Reprezentantul bisericii a convins administraţia locală să numerotezecrucile mormintelor. Administratorii cimitirelor au folosit o vopsea roşie pentrua „picta” crucile de pe morminte, fapt care a atras revolta localnicilor.

Un cititor al ziarului nostrune-a prezentat o situţie probabil unică în ţară. Preotul din comuna Vadu Paşii,judeţul Buzău, a convins consilierii locali sănumeroteze crucile din cimitirul aflat în satul Stănceşti. Astfel,administratorii cimitirului buzoian au „pictat” crucilemormintelor cu o vopsea roşie. Potrivit localnicilor, locurile de veci au fostnumerotate pentru a se putea aplica o nouă taxă. De asemenea, sătenii se plângcă preotul îi şantajează, condiţionând înmormântările şi pomenile de platataxei pentru morminte. “Preotul parorh Florin Simion a pusconsilierii săi să numeroteze crucile pentru a pune taxe pe morminte.Condiţionează efectuarea serviciilor ca înmormântări, pomeni etc. de achitareaacestei taxe. Aceste servicii este obligat prin profesie să le oficieze.Oamenii nu au bani. Este un sat mic, de ţară”, ne-a explicat Liliana Stroe, o cititoare din Buzău.

Localnicii susţin că au achitat deja o taxă pentrumorminte. “Oamenii din Stănceşti au plătit o datăcimitirul. Pentru că cimitirul era mic, au cumpărat o casă pentru o familie desărmani cu 80.000 de lei, înainte de 1989. Aceştia s-au mutat în casa cumpăratăşi au cedat curtea şi casa lor cimitirului. Oamenii sunt nemulţumiţi că li secer bani şi că le-au fost mâzgălite mormintele. Puteau găsi o altă soluţie”, ne-a mai menţionat cititoarea. Aceasta susţine că aîncercat să se adreseze conducerii Patriarhiei, dar mesajul ei nu a ajuns lamai marii bisericii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

TIBERIU
25 Sep 2010

Absoluta greseala Consiliului parohial deoarece era obligat sa eliberere chitanta pentru incasarea contravalorii locului de inhumare cu precizarea duratei 7 sau 21 de ani, conform Regulamentului cimitirului. Doamna Stroe Liliana daca este ortodoxa practicant? trebuie sa ?tie ca preotul este obligat prin misiunea sa (nu profesie!)s? s?var?easc? doar Sf. Taina a botezului grabnic )cand pruncul este in pericol de moarte) ?i cuminecarea clinicului.In rest Doamna ?tie cate cheltuieli sunt la parohie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine