2020-08-07 22:10

Un procuror de la Bucureşti va coordona ancheta de la Sighetu Marmaţiei

 |  13:19
Un procuror de la Bucureşti va coordona ancheta de la Sighetu Marmaţiei

Procurorul şef criminalistic, Marius Foitoş, a fost desemnat de Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, să se ocupe de ancheta exploziei de ieri de la Sighetul Marmaţiei. Acesta se va sfătui în permanenţă cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cel care a preluat dosarul de la Judecătoria Sighetul Marmaţiei.

Parchetul General informează că astăzi de dimineaţă au continuat cercetările la locul deflagraţiei. Pe lângă sumedenia de anchetatori, au fost solicitaţi şi s-au prezentat la faţa locului, fiind cooptaţi în echipa de cercetare, inspectori de la Inspecţia Muncii Maramureş şi specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani.

Se va efectua urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă şi infracţiuni prevăzute de legea securităţii şi sănătăţii în muncă.

Datele preliminare au relevat că explozia s-a declanşat în grupul sanitar al localului, unde se aflau şapte tinere care au utilizat foc deschis (brichetă), pentru aprinderea unor ţigări. , fiind transportate la unităţile sanitare din judeţul Maramureş, iar ulterior, cu aeronavă militară, la unităţi spitaliceşti din Capitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz