2020-02-24 14:58

Un vâlcean a fost reţinut pentru că ar fi prejudiciat Ebay cu aproape 3 milioane de dolari

 |  12:10

Un bărbat afost reţinut de DIICOT Vâlcea pentru fraudă informatică, el fiind acuzat că alansat atacuri de tip phishing asupra angajaţilor companiei eBay.Inc cărorale-a sustras ID-ul şi parola şi a accesat baza de date securizată a companiei,prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de dolari.

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism – Biroul Teritorial Vâlcea îl cercetează pe Liviu Mihail Concioiupentru fraudă informatică, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şiînşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave, informează, joi,DIICOT, într-un comunicat de presă.

Anchetatoriiau stabilit că, în 2009, Concioiu a lansat două atacuri tip phishing asupraunui număr de 1.784 de angajaţi şi respectiv 1.521 de angajaţi ai companieieBay.Inc., cărora le-a sustras ID-ul şi parola.

Învinuitul aaccesat neautorizat şi a pătruns în baza de date securizată a companiei eBay,de unde a sustras documente interne ale companiei şi diverse fişiere, printreacestea fiind şi o aplicaţie utilizată de angajaţii eBay pentru interogareabazelor de date cu clienţii companiei şi cu tranzacţiile desfăşurate de cătreaceştia, spun procurorii DIICOT.

În 8 iunie2009, Concioiu a lansat un nou atac informatic asupra unui număr de 417angajaţi ai companiei cărora le cunoştea datele de identitate şi adresa dee-mail, cu scopul de a pătrunde din nou prin încălcarea măsurilor de securitateîn reţeaua internă a eBay, unde au acces numai anumiţi funcţionari aicompaniei, perturbând astfel grav funcţionarea normală a acestui sistem delicitaţii electronice.

Învinuitul asustras prin phishing conturile unui număr de aproximativ 1.183 de utilizatorilegitimi ai companiei, prin folosirea mai multor site-uri de phishing.

Prejudiciuluisuferit de compania eBay, drept consecinţă a atacului de tip phishing este3.000.000 de dolari.

Pe de altăparte, Concioiu, împreună cu alte persoane au obţinut datele de identificareale unor carduri emise de bănci din Italia şi a efectuat operaţiuni deretragere de numerar din ATM-uri prin utilizarea neautorizată a acestor date,obţinând suma de peste 300.000 de euro.

ProcuroriiDIICOT i-au reţinut, miercuri, pe Concioiu şi alte două persoane.

Cauza a fostinstrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul SCCO Vâlcea.

ProcuroriiDIICOT au colaborat cu ofiţerii US Secret Service din cadrul Ambasadei StatelorUnite la Bucureşti şi cu autorităţile judiciare italiene pentru soluţionareacauzei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine