2020-07-03 14:20

UPDATE. Ioana Maria VLAS mai așteaptă două luni eliberarea condiționată

 |  19:34
UPDATE. Ioana Maria VLAS mai așteaptă două luni eliberarea condiționată

Comisia de eliberare a Penitenciarului Târgșor a amânat cu două luni discutarea eliberării condiționate a Ioanei Maria Vlas. Ca și în luna mai, Vlas nu ar fi conștientizat infracțiunea comisă, ceea ce a determinat monitorizarea mai atentă a condamnatei. Ioana Maria Vlas ar putea proicedural să atace această decizi în instanță.

O comisiei a Penitenciarului Târgşor a luat îndiscuţie, astăzi, o nouă cerere de eliberare condiţionată înaintată de IoanaMaria Vlas. Judecătoria Ploieşti a respins, pe 4 iunie, o altă cerere deeliberare a Ioanei Mariei Vlas, considerând-o neîntemeiată.

Fostul administrator al SOV Invest a primit ocondamnare la zece ani de închisoare în dosarele FNI şi FNA. La începutulproceselor sale, Ioana Maria Vlas a negat implicarea lui Sorin Ovidiu Vântu înprăbuşirea fondurilor. Ea afirma că se simte în siguranţă în închisoare şi nu acerut eliberarea din arest, decât după aproximativ trei ani. Pe parcurs, însă,Vlas şi-a schimbat atitudinea şi a început să-l acuze pe Vântu. Cele douăpedepse primite de Ioana Maria Vlas, de zece, respectiv, opt ani de detenţie aufost contopite, pe 20 aprilie, de către Tribunalul Prahova. Vlas esteîncarcerată la Penitenciarul Târgşor din luna iunie 2009. "Eu nu am fostpersoana care am vrut să înşel oamenii şi nici nu am luat banii. Dacăsocietatea consideră că merit să fiu pedepsită în avans, atunci să fiumenţinută în arest", a spus Maria Vlas în faţa judecătorului, în anul2007. După aflarea condamărilor sale, ea a afirmat că sunt rezonabile şi căindică un lucru pozitiv, că judecătorii sunt drepţi, însă nu s-a făcut dreptatepână la capăt, pentru că nu a fost incriminat şi Sorin Ovidiu Vântu. Ea afirmacă o să se lupte pentru a fi judecat şi omul de afaceri. "Doresc să seconsemneze că în motivele de apel chiar distinsul reprezentant al MinisteruluiPublic a afirmat că strategia de fraudare a FNA a aparţinut lui Sorin OvidiuVântu, iar eu o menţin întru totul", declara Vlas.

Primadată s-a discutat în luna mai despre posibilitatea liberării condiţionateînainte de termen şi s-a făcut din oficiu în cadrul comisiei de la nivelulPenitenciarului Târgşor. Potrivit legii, deţinuţii cu vârste de peste 55 de anişi care au de executat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia deliberare condiţionată înainte de expirarea termenului pedepsei, dacă auefectuat o treime din pedeapsă, Ioana Maria Vlas îndeplinind aceste condiţii. Întretimp, ea a câştigat premiul trei la Concursului Naţional de Creaţie Literară alpersoanelor private de libertate, intitulat "Poezie de puşcărie".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz